10. srpnja 2014.

Princes krafne

princes krafne, princes uštipci, princess krofneRecept za princes krafne
Priprema tijesta
TIJESTO
2 dl ulja
2 čaše brašna
2 dl vode
6 jaja
30 g gustina
malo soli
KREMA
4 žlice brašna
8 žlica šećera
3 žumanjka
1 l mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
4 bjelanjka
(po želji gotov šlag)
UKRAŠAVANJE
šećer u prahu



Pomiješajte vodu, ulje i malo soli, pa kuhajte na vatri dok ne zakipi. Kada zakipi ukuhajte brašno pomiješano sa gustinom neprestano miješajući. Tijesto je gotovo kada se odvaja od stijenke posude.
Skuhano tijesto malo ohladite pa mu dodajte jedno po jedno jaje miješajući električnim mikserom.
Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje pa na lim za pečenje obložen pek papirom istisnite kuglice smjese veličine oraha.
Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C pa pecite oko 20 minuta.
Pečene kuglice tijesta ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga ih prerežite popola.
Priprema kreme
Žumanjke umutite sa šećerom, brašnom, pudigom i 2.5 dl mlijeka.
Preostali dio mlijeka (7.5 dl) skuhajte pa u njega ukuhajte pripravljenu smjesu sa žumanjcima i pudingom. Kuhajte kremu dok se ne zgusne.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih lagano umiješajte u ohlađenu kremu.

Slaganje princes krafni
Vrećicu za ukrašavanje napunite sa pripremljenom kremom pa kremu istisnite u donju polovicu prerezanih krafni. Kremu poklopite gornjim dijelom prerezane krafne pa sve pospite šećerom u prahu.

Napomena
Prije poklapanja gornjeg dijela krofne na pripravljenu kremu možete dodati i malo gotovog šlaga.
Princes krafne su pripravljene i spremne za posluživanje, u slast!

0 komentari :

Objavi komentar