Sastojci
- Kora
- 6 zumanjaca
-
1
vanilin secer
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 6 kasika kakaoa
- pola praska za pecivo
- 6 kasika brasna
- 6 bjelanaca
cokoladni preliv
- 400 ml slatkog vrhnja
-
250 g
cokolade za kuhanje vocni preliv
- 100 g secera u prahu
- 400 g zaledjenog sumskog voca
- 1 kesica zelatina
Priprema
- Težina:
-
Od navedenih sastojaka ispeci koru na 180 C. Provjeriti cackalicom kad je pecena.
-
Vrelu koru preliti vrelim cokoladnim prelivom. Na umjerenoj vatri u vrhnju istopiti cokoladu. Ostaviti preko noci da se ohladi ili tri cetiri sata pa onda preliti rashladjenim vocnim prelivom.
-
U pet kasika hladne vode namociti zelatin.Na umjerenoj vatri provreti voce pomjesano sa secerom u prahu (po zelji izmiksajte voce ili ostavite u komadicima- ja sam miksala). U prohljadjeno dodati zelatin. I preliti preko kolaca.
0 komentari :
Objavi komentar