U litar vode dodajte izribani korijen dumbira i kuhajte caj na laganoj vatri dok se ne ukuha na odprilike pola litre.
Dobiveni caj kratko prohladite(dovoljno je par min.samo da nije vreo)
pa prelite u drugu posudu u koju ste dodali caj kamilice ,bijeli sljez i
kasikicu cimeta.
Poklopite i ostavite dok caj ne bude sasvim malo topao,onda sve
zajedno prosjedite stiskajuci kasikom isjedeno bilje da sto vise izade
"sluzi" iz bijelog sljeza(ako ste ikada pravili caj od korijena bijelog
sljeza onda znate da kad cijedite caj korijen ispusta providnu sluz koja
je najljekovitija-oblaze bronhie i pomaze kod iskasljavanja)
U topao caj dodajte malu teglicu meda i iscjedeni sok limuna(ako je
puno socan dovoljan je i jedan limun,u protivnom koristite dva)
Sve zajedno izmjesajte,pretresite u vecu staklenu flasu i cuvajte u frizideru maximalno 2 mjeseca.
Odrasli uzimaju 1 veliku kasiku po potrebi,a djeca(iznad 1 godine) po 1 malu kasikicu po potrebi
0 komentari :
Objavi komentar