6. studenoga 2014.

Pile pod jorganom


Pile pod jorganom /

Sastojci

  •  2 veća kom. bataka i karabataka
  •  2 glavice crnog luka
  •  1-2 paradajza

  •  1 crvena paprika
  •  1 čaša kisele pavlake
  •  1 kašičica aleve paprike
  •  1 kašičica vegete
  •  1 kašičica soli
  •   biber
  •   seckani bosiljak ili peršun
  • palačinke



  •  1 jaje
  •  250 ml vode
  •  200 ml mleka
  •  200 g brašna
  •   malo soli

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Pripremite palačinke na klasičan način. Ispecite ih i ostavite sa strane. Od ove količine sastojaka obično izađe 9-10 tankih i finih palačinki, u zavisnosti od prečnika tiganja u kome pečete.

  2. Pileće meso skinite od kostiju i iseckajte na sitnije komade, ne previše male. Kosti i to malo mesa koje je preostalo na njima iskoristite za supu. Na ulju propržite meso sa seckanim crnim lukom. Dodajte oljušten i iseckan paradajz, papriku takođe sitno iseckanu, dodajte začine i kašiku-dve pavlake, nalijte vodom da ogrezne, poklopite i krčkajte dok meso ne omekša i fil se fino ne zgusne.
  3.   Priprema... 
    Dno i ivice vatrostalne posude obložite  palačinkama. Dve ostavite, trebaće vam za odozgo, a preostale iseckajte na trakice i razbacajte ih po posudi. Rasporedite piletinu preko i prelijte sosom u kojem je kuvana piletina.

  4.   priprema... 
    Odozgo poklopite onim odvojenim palačinkama, premažite pavlakom i zapecite u rerni oko 20 minuta.
  5. Prohladite malo i isecite na četvrtine pa poslužite kao glavno jelo. Veoma je lepo i ukusno toplo, ali i kada se ohladi, za sutradan, odlično se seče i ne rastura se.

Related Posts:

  • Torta raffaelo od kokosa i oraha Pretpostavlja se da kokos potiče iz Malezijskog arhipelaga i da se tropskim područjem proširio plutajući morem. Njegovo hranljivo i sočno meso je zaštićeno tvrdim, tamnosmeđim i dlakavim slojem koji na dnu ima tri rupe k… Read More
  • Žerbo torta Potrebno je za: 3 kore: 9 belanaca, 9 kašika šećera, 150 g mlevenih oraha ili lešnika, 3 kašike brašna, Preliv za kore: 6 kašika šećera,Fil: 9 žumanaca , 9 kašika šećera, 125 g putera, 100 g čokolade za kuvanje, Za ukrašavan… Read More
  • Vinske kocke Potrebno je: ZA KORE 12 kašika šećera, 200 g margarina, 200 ml belog vina, 8 kašika mlevenih lešnika, 300 g brašna, prašak za pecivo ZA FIL 900 ml sojinog mleka, 10 kašika kristal šećera, 3 kesice pudinga od vanile, malo … Read More
  • Torta Orhideja (Torta sa suvim grožđem) Iako se za namirnice koje su slatke i lepljive, kao što je suvo grožđe, smatralo da prouzrokuju propadanje zuba, novija istraživanja su potvrdila suprotno. Pokazalo se da supstance iz suvog grožđa suzbijaju rast bakterij… Read More
  • Švajcarske kocke Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar