-
Pripremite palačinke na klasičan
način. Ispecite ih i ostavite sa strane. Od ove količine sastojaka
obično izađe 9-10 tankih i finih palačinki, u zavisnosti od prečnika
tiganja u kome pečete.
-
Pileće meso skinite od kostiju i
iseckajte na sitnije komade, ne previše male. Kosti i to malo mesa koje
je preostalo na njima iskoristite za supu.
Na ulju propržite meso sa seckanim crnim lukom. Dodajte oljušten i
iseckan paradajz, papriku takođe sitno iseckanu, dodajte začine i
kašiku-dve pavlake, nalijte vodom da ogrezne, poklopite i krčkajte dok
meso ne omekša i fil se fino ne zgusne.
-
Dno i ivice vatrostalne posude
obložite palačinkama. Dve ostavite, trebaće vam za odozgo, a preostale
iseckajte na trakice i razbacajte ih po posudi. Rasporedite piletinu
preko i prelijte sosom u kojem je kuvana piletina.
-
Odozgo poklopite onim odvojenim palačinkama, premažite pavlakom i zapecite u rerni oko 20 minuta.
-
Prohladite malo i isecite na četvrtine pa poslužite kao glavno jelo.
Veoma je lepo i ukusno toplo, ali i kada se ohladi, za sutradan, odlično se seče i ne rastura se.
0 komentari :
Objavi komentar