Bezbednost
poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom.
Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i
kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
margarina
Sastojci
2
jajeta
200 g
šećera
80 g
čokolade
80 g
margarina
130 g
mlevenog keksa
35 g
mlevenih oraha
50 g
čokolade
1 kašika
ulja
Priprema
Kuvati jaja i šećer, a kada provri
dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene
orahe i čokoladu. Sve sjediniti i izliti u nauljen
kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji
se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni.
Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi
nisu bezbedni za ishranu.
0 komentari :
Objavi komentar