29. siječnja 2015.

Švajcarske kocke

Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci


2
jajeta
200 g
šećera
80 g
čokolade
80 g


margarina
130 g
mlevenog keksa
35 g
mlevenih oraha
50 g
čokolade
1 kašika
ulja

Priprema

Kuvati jaja i šećer, a kada provri dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti i izliti u nauljen

kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Related Posts:

  • Slatki ledeni užitak za vruće ljetne dane! Kažu da ljeto ne smije proći bez da probate ovaj ledeni voćni kolač! Čak i ako niste vrhunska majstorica u kuhinji, ovaj kolač vam ne može ne ispas… Read More
  • Germknedle Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesto s kvascem), koje se pos… Read More
  • Koje vino uz koje jelo??? Korisni savjeti kojim možete zadiviti goste... Samo pravi odabir vina uz pojedine vrste jela doprinosi vrijednosti jela i obratno... Nadam… Read More
  • Okruglice s marelicama i voćnom kašom Stanovnici regije Wachau izuzetno su ponosni na „svoje“ marelice. Napori domaćih proizvođača da poboljšaju kvalitetu proizvoda itekako daju ploda. Naime, Europska unija je 1996. posebno zaštitila ime „Wachauer Qualitätsm… Read More
  • Pokladnice (krafne) O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku. Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie Krapf, inače poznata… Read More

0 komentari :

Objavi komentar