13. studenoga 2014.

Pileće bijelo meso na grčki način


Sastojci

  •   1 pileći file
  •   sok od 1 limuna
  •   2 čena belog luka
  •   1/2 kaščice crnog bibera
  •   1 kaščica soli
  •  

    1/3 kaščice aleve paprike
  •   nekoliko kapi masl. ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Svaki komad pilećeg mesa iseći na tri dela, pa ako je potrebno čekićem za meso malo "izlupati" dobijene šnicle.Izmešati maslinovo ulje, sok od 1 limuna, sitno seckani beli luk, so, mleveni biber i alevu papriku. U dublju činiju staviti meso i preliti ovom marinadom ili uvaljati. Ostaviti u frižideru do pečenja. Ovako marinirane šnicle belog mesa ispeći na grilu ili tiganju koji može da zameni gril. Sočne i jako ukusne.

Related Posts:

  • Mađarice Sastojci Kore:600 g brašna200 g šećera2 jaja50 g margarina1 kesica praška za pecivo2 dl kisele pavlakemal… Read More
  • Bombice od kikirikija Sastojci 200-300 g kikirikija (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 g margarina20… Read More
  • Manuka med-najzdraviji med na svijetu Manuka med su vekovima koristili Maori sa Novog Zelanda zbog svog antibakterijskog dejstva koja se, za razliku od ostalih vrsta meda, ne uništavaju tokom izlaganja suncu ili toploti. T… Read More
  • Tulumbe Sastojci Za testo:1 dl ulja 4 dl vode so 300 g brašna 1/2 kesice praška za pecivo 4 jaja Za preliv:1 kg… Read More
  • Mekane krmenadle Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 g šargarepe 500 g krompira koji … Read More

0 komentari :

Objavi komentar