16. siječnja 2015.

Tulumbe


Sastojci

Za testo:
1 dl ulja
4 dl vode
so
300 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 jaja

Za preliv:
1 kg šećera
1 l vode
1 limun

Priprema

1. Staviti vodu i ulje da provri i dodati malo soli. Skinuti sa šporeta pa dodati brašno (u koje smo umešali prašak za pecivo) i dobro izmešati. Kada je smesa na pola ohlađena dodati jaja i sve dobro sjediniti.

2. Staviti smesu u špric za tulumbe. Podmazati pleh i na njega istiskivati

ulumbe (dužina po želji). Peći na 220 stepeni.

3. U dublju šerpu staviti da se kuva šećer zajedno sa vodom. Kada provri dodati vanilin šećer i limun (koji je prethodno opran i isečen na kolutove). Kuvati oko 5 minuta.

4. Hladne tulumbe umakati u mlak preliv (agdu) i poređati u dublji pleh. Ostatak preliva sipati na tulumbe. Povremeno ih pažljivo okretati.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar