16. siječnja 2015.

Keksići u obliku zeca


Sastojci

250 g mekanog maslaca
200 g šećera
kesica vanilin šećera
4 jajeta
125 g brašna
125 g gustina
1/2 kašičice praška za pecivo 



Priprema

1. Penasto umutiti maslac, pa dodavati malo po malo šećer, vanilin šećer i jaja. Izmešati brašno i gustin i dodavati postepeno.
2. Kalupe za  zečiće dobro namazati maslacem i posuti grizom. Otresti višak griza. Sipati oko 2/3 testa i kalupe staviti

a pleh za pečenje. Peći oko 35–40 minuta na 175° C.

3. Izvaditi zečiće iz rerne i potom ih izvaditi iz kalupa, pažljivo da se ne raspadnu. Po želji, zeke možete preliti čokoladom ili posuti šećerom u prahu.

Related Posts:

  • Pavlova sa borovnicama Kora: 4 bjelanjka 250 grama šećera 1 kašika sirćeta 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kašika gustina Fil s keksom: 200 grama mljevenog keksa sok od borovnice šol… Read More
  • Pohovani patlidžani Sastojci i priprema: Patlidžane volim spremati na sve načine, danas su pohovani i svi im se radujemo neko će jesti sad neko malo poslije uglavnom su gotovi. Pohovala sam prema receptu koji … Read More
  • Tostadas Sastojci: 2-3 kasike ulja 1 glavica luka 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); paprika 1 cehno bijelog luka malo mljevene ljute paprike 300 gr. teletine 1 paradajz malo… Read More
  • Štrudla sa makom Testo: 2,5 dcl mleka 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); svezi kvasac malo soli 100 gr secera 2 zumanca korica rendana limuna 160 gr otopljenog margarina 80… Read More
  • Cokoladna tortica Sastojci: 150 gr. secera 2 kasike putera 2 kasike soka od limuna 2 jaja 200 gr. brasna pola praska za pecivo prstohvat soli 300 ml. mlijeka Fil: 200 gr. secera u prahu 100 gr. putera… Read More

0 komentari :

Objavi komentar