17. siječnja 2015.

Manuka med-najzdraviji med na svijetu

Manuka med su vekovima koristili Maori sa Novog Zelanda zbog svog antibakterijskog dejstva koja se, za razliku od ostalih vrsta meda, ne uništavaju tokom izlaganja suncu ili toploti. To je monoflorni med koji pčele proizvode

iz cveća s manukinog drveta (lat. Leptospermum scoparium).

Međutim, nije svaki manuka med istog kvaliteta. Najkvalitetniji je divlji iz nekultivisanih područja Novog Zelanda i korišćenje ovog meda obezbediće vam jači, imunitet, blistavu kožu i mnoge druge prednosti.

Kako biste bili sigurni da koristite pravi manuka med, osmišljen je čak i način merenja čistoće UMF (Unique Manuka Factor). On je koristi na sertifikatima koji označavaju da se radi o pravom čistom manuka medu s aktivnim spojevima.
UMF faktor/ 5-9 z/a održavanje zdravlja i imuniteta
UMF faktor/ 10-14/ prikladan je za lečenje lakših

oboljenja

UMF faktor/ 15+/ med najvišeg kvaliteta i visokog antibakterijskog delovanja i lekovitosti.
Lekoviti manuka med preporučuje se u svakodnevnoj ishrani, pa pogledajte šta sve to leči ovaj čudesni med.
Protiv upale grla
Zahvaljujući svom antibakterijskom svojstvu manuka med je odličan za imuni sistem i štiti organizam od brojnih bolesti. Brzo deluje kod upale grla i zaceljuje rane.
Ukoliko vam je grlo crveno i bolno, lek pripremljen od manuka meda će vas rešiti tegoba. Uzmite kašiku meda sa toplom vodom (ne sme biti ključala) i limunovim sokom.

Poboljšava digestivni sistem
Manuka med poboljšava rad creva i sprečava nadimanje. Sadrži prirodni probiotik, što je važno da održavanje dobrih bakterija u crevu.
Najbolji izvor energije
Čist manuka med je jedan od najboljih i prirodnih načina da dobijete energiju kada se osećate umorno.
Neguje kožu
Osim što ojačajava imuni sistem i daje energiju, manuka med je dobar saveznik i u lepoti. Prirodan manuka med je odličan za lečenje akni i ostalih infekcija na koži. Daje koži potrebnu vlažnost i hidrira je, jer upija vlažnost direktno iz vazduha i prenosi je na kožu.

Related Posts:

  • Čokolada u četiri boje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA KORU: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna.ZA FIL: 500 g maskarponea, 2 kašike šećera, 5 dl slatke pavlake, 100 … Read More
  • Šarena oblanda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable … Read More
  • Ledeni čokoladni kolač Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: 100 g čokolade z… Read More
  • Iskoristite koru od jabuke na mnogo načina Jabuka je jedan od omiljenih jesenjih plodova koje možete pripremiti na brojne načini. Ali, umjesto da bacite njihovu koru, možete je iskoristiti na nekoliko praktičnih načina. Ona sadrži jako puno hranjivih materija, ali a… Read More
  • Bonita (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Sastojci 150 g maslaca 200 g + 130 g šećera 1 žličica praška za pecivo 170 g brašna 5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci) 80 ml mlijeka 60 g badema u lis… Read More

0 komentari :

Objavi komentar