Mekane krmenadle
Related Posts:
Kako izabrati najbolji paradajz Paradajz je odličan prirodan izvor vitamina C, a sadrže i znatne količine elemenata B kompleksa. Redovna konzumacija ovoga voća opskrbit će vas i kalijem, natrijem, magnezijem i željezom. Pitanje koje se nameće: znate li … Read More
Hurmašice na brzinu Sastav: 3 jaja 3 male šoljice šećera 3 male šoljice ulja 12 šoljica brašna prašak za pecivo Agda: 9 šoljica šećera 8 šoljica vode Priprema: Jaja izmutit viljuškom i dodati sećer pa još malo izmutit. Zatim dodati i … Read More
FANTASTIČNA IDEJA:Kako rezati tortu a sačuvati svježinu i sočnost Svako zna, barem u teoriji, kako izrezati tortru. U praksi je to možda malo teže, ali suština je da se okrugla torta izreže na trokutaste komade. To je vrlo praktično, komadi lijepo izgledaju… No, taj način nije baš ide… Read More
Tulumba - detaljan recept Naša čitateljica Hannum poslala je recept za tulumbe, s vrlo detaljno opisanim postupkom izrade. Tu su također napomene i “cake” koje će i onima koji se prvi put upuštaju u avanturu izrade tulumbi pomoći da budu… Read More
Lazanje - Osnovni recept,prikladan za kuhare bez iskustva Sastav: 400 g lazanja, 0,5 kg miješanog mljevenog mesa, 0,5 l pasiranog paradajza, 0,5 l crnoga vina, veća glavica crvenog luka, bijeli luk (tri češnja), peršin, biber, so, origano, bosiljak, 1 vrećica parmezana, 25 g … Read More
0 komentari :
Objavi komentar