17. siječnja 2015.

Mekane krmenadle

Sastojci



500 g šargarepe
500 g krompira koji se ne raspadaju kuvanjem
2 jajeta
kašika brašna
so, biber
muskatno orašče
6 kašika ulja
4 krmenadle (po 150 g)
malo majorana
2 kašike masti

Priprema

1. Sitno izrendati krompir i šargarepu, pa pomešati sa jajima

i brašnom. Posoliti, pobiberiti i začiniti muskatnim oraščićem.

2. Zagrejati rernu na 80 stepeni. Zagrejati ulje u tiganju, vaditi kašikom masu od povrća i spuštati je u vrelo ulje da se prži. Blago pritisnuti, okrenuti i pržiti s druge strane da porumene. Dobijene krokete izvaditi i ostaviti u rerni da se ne ohlade.
3. Posoliti i pobiberiti meso, natrljati majoranom. Zagrejati mast u drugom tiganju, pržiti krmenadle s jedne strane 6 minuta, pa s druge isto toliko. Servirati krmenadle i krokete od
povrća. Najbolji prilog je puno zelene salate.

Related Posts:

  • Kako izabrati najbolji paradajz Paradajz je odličan prirodan izvor vitamina C, a sadrže i znatne količine elemenata B kompleksa. Redovna konzumacija ovoga voća opskrbit će vas i kalijem, natrijem, magnezijem i željezom. Pitanje koje se nameće: znate li … Read More
  • Hurmašice na brzinu Sastav: 3 jaja 3 male šoljice šećera 3 male šoljice ulja 12 šoljica brašna prašak za pecivo Agda: 9 šoljica šećera 8 šoljica vode Priprema: Jaja izmutit viljuškom i dodati sećer pa još malo izmutit. Zatim dodati i … Read More
  • FANTASTIČNA IDEJA:Kako rezati tortu a sačuvati svježinu i sočnost Svako zna, barem u teoriji, kako izrezati tortru. U praksi je to možda malo teže, ali suština je da se okrugla torta izreže na trokutaste komade. To je vrlo praktično, komadi lijepo izgledaju… No, taj način nije baš ide… Read More
  • Tulumba - detaljan recept Naša čitateljica Hannum poslala je recept za tulumbe, s vrlo detaljno opisanim postupkom izrade. Tu su također napomene i “cake” koje će i onima koji se prvi put upuštaju u avanturu izrade tulumbi pomoći da budu… Read More
  • Lazanje - Osnovni recept,prikladan za kuhare bez iskustva Sastav: 400 g lazanja, 0,5 kg miješanog mljevenog mesa, 0,5 l pasiranog paradajza, 0,5 l crnoga vina, veća glavica crvenog luka, bijeli luk (tri češnja), peršin, biber, so, origano, bosiljak, 1 vrećica parmezana, 25 g … Read More

0 komentari :

Objavi komentar