27. listopada 2014.

Bonita





 Sastojci
  1. 150 g maslaca
  2. 200 g + 130 g šećera
  3. 1 žličica praška za pecivo
  4. 170 g brašna
  5. 5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci)
  6. 80 ml mlijeka
  7. 60 g badema u listićima
  8. 200 ml vrhnja za šlag
  9. 1/2 mahune vanilije
Upute
  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za kolač obložite papirom za pečenje. Ako imate dva ista kalupa, još bolje - pripremite oba. Ja nemam :)
  2. Maslac i 130 g šećera izradite mikserom dok ne postanu kremasti. Dodajte prašak i brašno i izmiksajte.
  3. Žumanjke i mlijeko pomiješajte pa dodajte u smjesu, izmiksajte. Smjesu podijelite na dva dijela, bit će dosta gusta. Prvi dio stavite u kalup i poravnajte.


  4. U međuvremenu bjelanjke izmiksajte polako dodajući 200 g šećera. Miksajte dok se šećer ne otopi, a zatim pola šauma premažite preko žutog tijesta.
  5. Sve posipajte polovicom listića badema i pecite oko 30 minuta. Moja pećnica malo jače peće pa sam pekla 20 min. Šaum će se napuhnuti i posmeđiti po površini, a unutra će biti mek.
  6. Izvadite, ohladite i ponovite sve s drugom polovicom smjese.
  7. Kad se kore ohlade, izmiksajte vrhnje za šlag sa sjemenkama iz mahune vanilije - mahunu prepolovite po dužini i sastružite sjemenke tupom stranom noža. Šlag rasporedite po jednoj kori i zatim poklopite drugom korom.
  8. Ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja. Dobar tek!

Related Posts:

  • Marshmallows – domaći pjenasti bomboni Nakon nedavne diskusije na recipeci facebook page-u o domaćim gumi-gumi bombonima naša nam je čitateljica Thelma poslala recept za svoju verziju spužvastih bombončića koji okusom ustvari jako podsjećaju na kupovne m… Read More
  • Španski vjetar Sastojci za koru 10 bjelanaca 300 gr secera 2 kasike limunovog soka (od ovih sastojaka se prave 2 kore) Sastojci za fil: 10 zumanaca 100 gr. secera 7 kas.brasna 1 l mlijeka (adsbygoogle = window.adsb… Read More
  • Šubarice BISKVIT 4 jaja 130 g šećera 80 ml ulja 320 g brašna 2 dl mlijeka 1 vrećica praška za pecivo 2 žlice kakaa KREMA 2 pudinga od vanilije 50 g gustina 60 g šećera 8 dl mlijeka 150 g bijele čokolade 250 g maslaca GLAZURA … Read More
  • Talijanske kremšnite TIJESTO 400 g lisnatog tijesta 2 žlice kakaa 5 žlica šećera u prahu KREMA 2.5 dl mlijeka 0.6 dl ohlađenog slatkog vrhnja 2 žumanjka 1 žlica kukuruznog škroba 1 žlica brašna 50 g čokolade sa 70 % kakaa 40 g omekšanog m… Read More
  • Američki kuglof Recept za ovaj kuglof pronašla sam na  receptitorte.com. Jedan od isprobanih recepata, kojem se uvijek rado vraćam. Kad god se zaželim kuglofa, koristim ovaj način pripreme, jer za njega je i riječ predivan- mala :D … Read More

0 komentari :

Objavi komentar