27. listopada 2014.

Bonita





 Sastojci
  1. 150 g maslaca
  2. 200 g + 130 g šećera
  3. 1 žličica praška za pecivo
  4. 170 g brašna
  5. 5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci)
  6. 80 ml mlijeka
  7. 60 g badema u listićima
  8. 200 ml vrhnja za šlag
  9. 1/2 mahune vanilije
Upute
  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za kolač obložite papirom za pečenje. Ako imate dva ista kalupa, još bolje - pripremite oba. Ja nemam :)
  2. Maslac i 130 g šećera izradite mikserom dok ne postanu kremasti. Dodajte prašak i brašno i izmiksajte.
  3. Žumanjke i mlijeko pomiješajte pa dodajte u smjesu, izmiksajte. Smjesu podijelite na dva dijela, bit će dosta gusta. Prvi dio stavite u kalup i poravnajte.


  4. U međuvremenu bjelanjke izmiksajte polako dodajući 200 g šećera. Miksajte dok se šećer ne otopi, a zatim pola šauma premažite preko žutog tijesta.
  5. Sve posipajte polovicom listića badema i pecite oko 30 minuta. Moja pećnica malo jače peće pa sam pekla 20 min. Šaum će se napuhnuti i posmeđiti po površini, a unutra će biti mek.
  6. Izvadite, ohladite i ponovite sve s drugom polovicom smjese.
  7. Kad se kore ohlade, izmiksajte vrhnje za šlag sa sjemenkama iz mahune vanilije - mahunu prepolovite po dužini i sastružite sjemenke tupom stranom noža. Šlag rasporedite po jednoj kori i zatim poklopite drugom korom.
  8. Ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja. Dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar