Napravite žele ili čips
Jabuka je puna antioksidansima, naročito kora. Pola vitamina C koje jabuka sadrži nalazi se u kori. Svoju dozu antioksidansa možete dobiti za doručak sa želeom napravljenim od kore ili sa slatkim čipsom od kore.
Sve što trebate uraditi jeste da komade kore od jabuke ispraskate sa malo vode, dodate šećer i cimet. Poredajte u pleh oloženim sa hartijom za pečenje i stavite u rernu na 150 stepeni, i pecite sve dok ne postanu hrskavi.
Napravite čaj
Na ovaj ćete način izvući najviše antioksidansa iz kore. Treba vam samo kora, 3-4 šolje vode, pola kašike cimeta, jedna kašika meda i jedna kašika limunovog soka. U jednu šolju stavite sve sastojke osim meda i pustite da prije jedno 15 minuta. Iscjedite ga, dodajte med i imate savršeno i zdravo piće.
Osvježite vazduh
Jabuka i cimet su mnogim ljudima omiljeni mirisi u domaćinstvima. Kuhajte koru od jabuke, cimet, đumbir i limun. Ostavite da isparava dok se miris širi vašim domom
0 komentari :
Objavi komentar