12. studenoga 2014.

Nutella keksići


Nutella keksici... /

Sastojci

  •  1 salica 250 ml.
  •  1 zlica grubo sjeckanih ljesnjaka
  •  1 zlica secera
  •  

    TIJESTO:
  •  1.5 salica brasna
  •  30gr. skrobnog brasna
  •  1/2 salice secera u prahu
  •  170gr. hladnog putera
  •   nutella za fill
  •  1 jaja

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1.    
    Sameljite ljesnjake na grubo ili isjeckajte.U to dodajte secer i ostavite sa strane.
  2.    
    U brasno dodajte skrobno brasno,secer u prahu i isjeckani hladni puter.Zamijesite tijesto i podijelite na dva dva dijela.
  3.    
     Na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvaljajte tijesto i isjecite sa kalupom za keksice.Ako vam bude potrebno pomalo brasnite tijesto prilikom razvlacenja.
  4.    
    Filujte sa 1/4 ili malo vise zlicicom sa nutellom.
  5.    
    Zatim drugi dio tijesta  samo prebacite  preko nutelle.
  6.    
    Izmuckajte jaje.
    Svaki keksic premazite s jajetom i pospite s mjesavinom secera i ljesnjaka.Blago pritiskajte s prstima da se ljesnjak smjesa pilijepi za keksice.
    Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180C oko 15 min.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar