12. studenoga 2014.

Čokoladna srca


/

Sastojci

  •  fil
  •  3 pudinga od čokolade
  •  600 ml mleka

  •  100 g šlaga
  •  bočica ekstrakta ruma
  •  100 g čokolade
  •  150 g maslaca
  • biskvit

  •   4 jaja

  •   200 g brašna
  •   100 g čokolade
  •   prašak za pecivo, vanila šećer
  •   malo mleka
  •   2-3 kašike kakao praha

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Skuvati 3 čokoladna pudinga u pola litra mleka i pustiti da se ohladi. U ohlađen puding dodati maslac, narendanu čokoladu, umućen šlag i malo ekstrakta ruma.

    Umutiti posebno belanca, potom žumanca sa malo šećera, zatim dodati sve ostale sastojke (čokoladu izrendati ili iseći na tanke komadiće).
    Puniti u kalupe i peći 15ak minuta na 200 stepeni. Kada biskvit bude gotov seći na pola i puniti filom i preliti čokoladom.


    Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar