12. studenoga 2014.

Pumpkin Pie Tartlets


Pumpkin Pie Tartlets /

Sastojci

  • Tijesto:

  •  305 gr. Brasna
  •  150 gr. Hladnog Butera
  •  malo soli
  •  60 ml hladne vode (mozda i malo vise)
  • Fil:

  •  1 konzerva bundeva pirea (oko 450 gr.)

  •  1 mala zlicica bundeva mixa (napravila domaci odavno, cimet, anis, djumbir, orascic))
  •  1 zlica smedjeg secera
  •  3 zlice secera
  •  2 jaja
  •  3 zlice mljevenih badema
  •  1 zlica ljesnjaka

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Za tijesto, brasno i sol pomjesati, pa dodati narezani hladan buter (ja ga nekad stavim i par minuta u zamrzivac prije rezanja) i rukama praviti mrvice od brasna i butera.  Zatim dodavati vodu dok se tijesto ne poveze i postane glatko. Vodu isto nekad stavim malo u zamrzivac prije stavljanja u tijesto.  Tijesto pokriti celofanom i staviti u frizider minimum pola sata.
  2. Za fil, izmiksati jaja i secer, dodati malo vanile, bundeva mix zacine, secer, i pire od bundeve.  Sve sastojke zlicom pomjesati i dodati bademe i ljesnjake.  Smjesa treba da bude kremasta.
  3. Izvaditi tijesto iz frizidera, razvaljati tanko, casom vaditi krugove, utiskati ih u podmazane tart modle, i puniti bundeva filom.
  4. Peci u zagrijanoj rerni na 180 C (350 F) oko 20 minuta.

Related Posts:

  • Ekleri punjeni kremom od čokolade 1,5 dl mlijeka 130 g putera 180 g brašna 6 jaja 300 g čokolade za kuhanje 0,5 dl slatke pavlake 3 žumanceta 2 kašike šećera 6 kašika slatkog bijelog vina 1 kašičica ekstrakta vanile 1 bjelance Priprema Stavite da pr… Read More
  • Krem od limuna    4 limuna 4 žumanceta 450 g šećera 110 g putera Priprema Izrendajte limune i iscijedite im sok.U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći račun… Read More
  • Desert od kajsija sa kiselim mlijekom oko 8 kajsija 400 ml gustog kiselog mlijeka ili grčkog jogurta 3 kašike meda 1 kašika očišćenih sjemenki bundeve, neslanih Priprema Kajsije oljuštite, isjecite na kriškice, pa ih prebacite u manju šerpu i na… Read More
  • Čorba od karfiola 1dl pavlake za khvanje 1gl crnog luka 1 koren paškanata 1 manji korjen celera 1 koren peršuna 400g cvijeta karfiola 1 kašika šećera soli 1 mala veza peršuna 3 kašika ulja po izboru 1 kašika kukuruznog brašna Priprema… Read More
  • Čips od narandže (1)(2)(3)(4) Izrežite narandžu na tanke šnite (1).  Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši… Read More

0 komentari :

Objavi komentar