12. studenoga 2014.

Pumpkin Pie Tartlets


Pumpkin Pie Tartlets /

Sastojci

  • Tijesto:

  •  305 gr. Brasna
  •  150 gr. Hladnog Butera
  •  malo soli
  •  60 ml hladne vode (mozda i malo vise)
  • Fil:

  •  1 konzerva bundeva pirea (oko 450 gr.)

  •  1 mala zlicica bundeva mixa (napravila domaci odavno, cimet, anis, djumbir, orascic))
  •  1 zlica smedjeg secera
  •  3 zlice secera
  •  2 jaja
  •  3 zlice mljevenih badema
  •  1 zlica ljesnjaka

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Za tijesto, brasno i sol pomjesati, pa dodati narezani hladan buter (ja ga nekad stavim i par minuta u zamrzivac prije rezanja) i rukama praviti mrvice od brasna i butera.  Zatim dodavati vodu dok se tijesto ne poveze i postane glatko. Vodu isto nekad stavim malo u zamrzivac prije stavljanja u tijesto.  Tijesto pokriti celofanom i staviti u frizider minimum pola sata.
  2. Za fil, izmiksati jaja i secer, dodati malo vanile, bundeva mix zacine, secer, i pire od bundeve.  Sve sastojke zlicom pomjesati i dodati bademe i ljesnjake.  Smjesa treba da bude kremasta.
  3. Izvaditi tijesto iz frizidera, razvaljati tanko, casom vaditi krugove, utiskati ih u podmazane tart modle, i puniti bundeva filom.
  4. Peci u zagrijanoj rerni na 180 C (350 F) oko 20 minuta.

0 komentari :

Objavi komentar