Sastojci
Tijesto:
- 305 gr. Brasna
- 150 gr. Hladnog Butera
- malo soli
- 60 ml hladne vode (mozda i malo vise)
Fil:
-
1 konzerva
bundeva pirea (oko 450 gr.)
- 1 mala zlicica bundeva mixa (napravila domaci odavno, cimet, anis, djumbir, orascic))
- 1 zlica smedjeg secera
- 3 zlice secera
- 2 jaja
- 3 zlice mljevenih badema
- 1 zlica ljesnjaka
Priprema
- Težina:
-
Za tijesto, brasno i sol pomjesati, pa dodati narezani hladan buter (ja ga nekad stavim i par minuta u zamrzivac prije rezanja) i rukama praviti mrvice od brasna i butera. Zatim dodavati vodu dok se tijesto ne poveze i postane glatko. Vodu isto nekad stavim malo u zamrzivac prije stavljanja u tijesto. Tijesto pokriti celofanom i staviti u frizider minimum pola sata.
-
Za fil, izmiksati jaja i secer, dodati malo vanile, bundeva mix zacine, secer, i pire od bundeve. Sve sastojke zlicom pomjesati i dodati bademe i ljesnjake. Smjesa treba da bude kremasta.
-
Izvaditi tijesto iz frizidera, razvaljati tanko, casom vaditi krugove, utiskati ih u podmazane tart modle, i puniti bundeva filom.
-
Peci u zagrijanoj rerni na 180 C (350 F) oko 20 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar