Sastojci
BISKVIT
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera
- 8 žlica oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice ulja
KREMA
-
0,5 L
mlijeka - 8 žumanjaka
- 20 dkg šećera
- 12 listova želatine
- 0,5 L slatkog vrhnja (biljnog)
- 10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
- Težina:
-
BISKVIT
-
Miksati bjelanjke u snijeg. Dodati šećer i miksati. Smjesa mora biti glatka, gusta i sjajna. Dodati ulje, brašno i prašak za pecivo. Izliti u lim na kojem je papir za pečenje
-
KREMA
-
Miksati žutanjke i šećer. Dodati hladno mlijeko i tu smjesu kuhati. Smjesa će biti vrlo rijetka i pjenasta,neka vas to ne brine. Maknuti s vatre i staviti ocijeđenu želatinu. Ohladiti uz povremeno miješanje. Izmiksati slatko vrhnje i polako ulijevati ohlađenu kremu. Kad se smjesa spoji, ručno umiješati naribanu čokoladu.
Kolač staviti u hladnjak da se stvrdne
-
Napomena
* Veličina lima ovisi o tome koliko visoki kolač želite.
*Krema je vrlo rijetka,sve dok gotov kolač ne stavite na hlađenje. Bez brige. :D
Uživajte!
0 komentari :
Objavi komentar