Sastojci
testo
- 200 g smrznutog voca (kupine, maline, borovnice, jagode)
- 3 jaja
-
7
kasika secera
- 60 g putera
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 prasak za pecivo
- 6 kasika brasna
- narendana limunova korica
krema
- 250 ml jogurta
- 10 kasika secera
- 150 ml kiselog vrhnja
-
250 ml
slatkog vrhnja za slag
- 3 kesice slag fixa
- 150 g svezih jagoda
Ukras
- jagode
- crveni preliv za tortu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Umutiti zumanca sa secerom i puterom, dodati kiselo vrhnje i narendanu limunovu koricu. Umutiti posebno cvrst sneg od belanaca i umesati ih u smesu sa zumancima. Testo treba da je redje ali ne previse retko, slicno kao za onaj obicni zuti kolac sa visnjama. Uliti u kalup za tortu (namazam puterom i posut brasnom), ina vrhu rasporediti zamrznuto voce. Peci na 200C dok ne bude gotovo (probati cackalicom).
-
Za kremu umutiti slatko vrhnje za slag sa secerom i dve kesice slag fixa. Zatim dodati jogurt (cvrst, ne tecni) i kiselo vrhnje i jos jednu kesicu slag fixa i mutiti dok ne bude cvrsto. Odvojiti malo kreme za ukrsavanje i u ostatak dodati naseckame jagode.
-
Oko ohladjenog testa postaviti obruc za tortu, usuti kremu, poravnati, i po vrhu sloziti kriske jagoda i preliti crvenim prelivom za torte. Ostaviti u frizideru par sati (najbolje preko noci, ali oko 3 sata je dosta) i onda skinuti obruc i ukrasiti sa strane preostalim kremom.
0 komentari :
Objavi komentar