Sastojci
- 250 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
- 100 g mljevenih oraha
- 130 g maslaca
-
100 g
smeđeg šećera - 2 jaja
- 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- ½ žličice muškatnog oraščića
- ½ žličice klinčića u prahu
- 1 žličica Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
- 100 g grožđica
Za nadjev:
- 1 kg jabuka
- 80 g smeđeg šećera
- 1 žličica naribane limunove korice
- 3-4 žlice limunova soka
- 20 g maslaca
Za posipavanje:
-
šećer u prahu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u vlastitom soku 15-ak minuta, pa ohladite.
-
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Omekšali maslac izmiješajte električnom miješalicom dok ne postane pjenast, pa dodajte šećer i vanilin šećer.
-
Maslacu zatim dodajte jaja, orahe, grožđice te naizmjenično kuhačom umiješajte ohlađene jabuke i mješavinu brašna sa začinima.
-
Pripremljenu smjesu stavite u namašćen i brašnom posipan pleh (veličine 20×30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar