12. studenoga 2014.

Kolač od jabuka


Sastojci

  •  250 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
  •  100 g mljevenih oraha
  •  130 g maslaca
  •  100 g

    smeđeg šećera
  •  2 jaja
  •  1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  ½ žličice muškatnog oraščića
  •  ½ žličice klinčića u prahu
  •  1 žličica Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
  •  100 g grožđica
  • Za nadjev:

  •  1 kg jabuka
  •  80 g smeđeg šećera
  •  1 žličica naribane limunove korice
  •  3-4 žlice limunova soka
  •  20 g maslaca
  • Za posipavanje:

  •   šećer u prahu

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u vlastitom soku 15-ak minuta, pa ohladite.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Omekšali maslac izmiješajte električnom miješalicom dok ne postane pjenast, pa dodajte šećer i vanilin šećer.
  3. Maslacu zatim dodajte jaja, orahe, grožđice te naizmjenično kuhačom umiješajte ohlađene jabuke i mješavinu brašna sa začinima.
  4. Pripremljenu smjesu stavite u namašćen i brašnom posipan pleh (veličine 20×30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.

Posluživanje

Pečeni kolač ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet

Umjesto da kolač pospete šećerom u prahu, možete ga preliti karamelom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar