25. listopada 2014.

Ledeni čokoladni kolač




POTREBNO JE:

100 g čokolade za kuvanje, 150 g tamne čokolade sa 70% kakaoa, 600 ml slatke pavlake, 20 g šećera u prahu, 4 kašike soka od pomorandže, 1 kašičica rendane kore pomorandže, 100 g čokolade za kuvanje.
ZA GLAZURU: 150 g čokolade za kuvanje, 90 g maslaca.

PRIPREMA:


Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, sok i pomorandžinu koru i čokoladu otopljenu na pari. Dobro umutite mikserom pa umešajte zdrobljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen providnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata. Ohlađeni kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umešali maslac.

Related Posts:

  • Pjenasta torta od jagoda i limuna Mekana i osvježavajuća torta... Ova voćna torta nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Njezini sastojci kao što su svježe jagode i limunov sok čine ju idealnom za ovo doba godine. Donosimo vam recept s bloga sweetsensation-m… Read More
  • Mars torta Možete li odoljeti ovoj čokoladnoj slastici? Kakao, Mars čokoladice i čokoladno mlijeko samo su neki od sastojaka Mars torte koju obožavaju svi ljubitelji čokoladnih torti.  Sastojci: (adsbygoogle =… Read More
  • Amareto cheese (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE ZA KORU: 250 g mljevenog keksa, 125 g maslaca ZA FIL: 500 ml slatke pavlake, 1 kg neslanog sremskog sira, 500 g prah šećera, 600 g očišćenih višanja, 5 … Read More
  • Sahan kolač Nemate ideju koji kolač napraviti? Mi imamo prijedlog za vas! Danas vam donosimo recept za sahan kolač u čiji ukus ne sumnjamo pošto je i ovaj recept djelo gospođeLjiljane Nieder. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
  • Bruxelles torta PRHKO TIJESTO 160 g brašna 40 g šećera 1 vanilin šećera prstohvat soli 1 jaje 80 g omekšanog maslaca BISKVIT 3 jaja 1 žumanjak 50 g šećera 1 vanilin šećer 60 g pšeničnog brašna ½ žličice praška za pecivo KREMA 3 list… Read More

0 komentari :

Objavi komentar