Sastojci
- 500 gr brašna
- 25 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
-
1,5 kašičica
brašna
- 150 ml mleka
- 100 ml vode
- komad masti veličine oraha
- 2 kašičice soli
- 1/2 veze svežeg peršuna
- 200 gr belog sira
- 100 gr pečernog susama
- 1 belance
Priprema
- Težina:
-
U mlaku vodu staviti izmrvljen kvasac, šećer i 1,5 kašičicu brašna i to ostaviti da kvasac nadođe. -
U činiju za testo prosejati brašno, napraviti udubljenje, pa okolo sipati so,u sredinu nadošli kvasac i mleko, dodati mast, sitno seckan sveži peršun i na suvom tiganju pečen susam i umesiti homogeno i elastično testo. -
Od testa oblikovati loptu, nauljiti činiju, staviti loptu od testa, pokriti činiju i ostaviti da se testo odmori 30 minuta. -
Kada je testo odstojalo, prebaciti ga na radnu površinu, pa oklagijom ga razvući u pravougaonik. -
Ceo pravougaonik posuti izmrvljenim sirom i uviti rolat.
-
Oštrim nožem iseći rolat na 16 delova.
-
Rasporedite sečene delove u podmazanu okruglu tepsiju jedan pored drugog. -
Ostaviti da opet naraste.
-
Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, pa sve rolate premazati viljuškom umućenim belancetom. -
Peći 25 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar