Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
- Težina:
- Jednostavno
-
Prosijati brasno.
Germu staviti sa malo secera u solju toplog mleka da nadodje.
Secer, margarin, zumanjca i limunovu koricu pomesati sa brasnom dodati nadoslu germu i sve zamesiti sa toplim mlekom.
Kad je dobro umesito podeliti na cetiri loptice.
-
Testo razviti oklagijom sto tanje
jer ce se lepse uvijati imacete vise uvijenih slojeva tako ce izgledati
mnogo lepse. Filovati makom.
-
Za fil je samo potrebno tako
reci "posuriti" mak sa vrelim mlekom. Dodavajte malo po malo mleka jer
ako se doda odma sve moguce je razrediti mak i jedino ga mozete zgusniti
dodavajuci jos maka koji ce biti visak na kraju. Otprilike 1-1.5 dcl
mleka potrebno.
-
Guzvare sloziti u tepsiju u koju smo predhodno stavili papir za pecenje. Ostaviti preko noci na hladnom mestu (ne u frizideru).
-
U jutro bi trebale narasti skoro u duplo.
-
Premazati ih jajetom.
Peci u predhodno zagrejanoj pecnici 10ak minuta na 220C a zatim smanjiti na 180C i peci jos oko pola sata.
Posluživanje
Dok se malo prohlade pripremite Vase omiljeno pice kafu, kapucino, late, toplu cokoladu...i uzivajte!
0 komentari :
Objavi komentar