13. studenoga 2014.

Noćne gužvarice


Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  •  600 g brasna
  •  100 g secera
  •  100 g margarina ili masti
  •  3 dcl mleka
  •  2 zumanjca
  •  1 vrecica germe-ja koristim suvu(7g)
  •   malo soli
  •   korica 1og limuna
  • FIL



  •  300 g mljevenog maka, orasa, rogaca ili pekmeza
  •   malo mleka (1 -1,5 dcl)
  •  150 g secera u prahu
  •  2 vrecice vanilin secera
  •   korica 1og limuna

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. Prosijati brasno.
    Germu staviti sa malo secera u solju toplog mleka da nadodje.
    Secer, margarin, zumanjca i limunovu koricu pomesati sa brasnom dodati nadoslu germu i sve zamesiti sa toplim mlekom.
    Kad je dobro umesito podeliti na cetiri loptice.

  2.   Postupak uvijanja  
    Testo razviti oklagijom sto tanje jer ce se lepse uvijati imacete vise uvijenih slojeva tako ce izgledati mnogo lepse. Filovati makom.
  3. Za fil je  samo potrebno tako reci "posuriti" mak sa vrelim mlekom. Dodavajte malo po malo mleka jer ako se doda odma sve moguce je razrediti mak i jedino ga mozete zgusniti dodavajuci jos maka koji ce biti visak na kraju. Otprilike 1-1.5 dcl mleka potrebno.
  4.   Nocne Guzvarice 
    Guzvare sloziti u tepsiju u koju smo predhodno stavili papir za pecenje. Ostaviti preko noci na hladnom mestu (ne u frizideru).
  5. U jutro bi trebale narasti skoro u duplo.



  6.   Nocne Guzvarice 
    Premazati ih jajetom.
    Peci u predhodno zagrejanoj pecnici 10ak minuta na 220C a zatim smanjiti na 180C i peci jos oko pola sata.

Posluživanje

Dok se malo prohlade pripremite Vase omiljeno pice kafu, kapucino, late, toplu cokoladu...i uzivajte!

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar