Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Ukoliko imate neprskan limun,
biće divno, ali ako nemate onda ga dobro operite, držite neko vreme u
rastvoru sode bikarbone jer se ne ljušti.
Dakle, sameljite dva limuna sa sve korom.
-
Kada kažete "grančicu-dve"
ruzmarina, ne znate zapravo količinu, kaže moja prijateljica, te se za
ovaj recept preporučuje 50cm ( !!) ruzmarina.
-
Sve to stavite u šerpu, nalijte
sa 2l vode i dodajte šećer, pa kuvajte dok ne ispari na pola. Ohladite,
procedite i nalijte u staklenu flašu ili teglu.
-
Čuvajte u frižideru i svakog jutra popijte po ustajanju po jednu malu rakijsku čašicu.
Posluživanje
Iako je miris tokom kuvanja snažan, ukus je zapravo blag pa nećete imati osećaj da pijete nekakav neprijatan lek, naprotiv. :)
0 komentari :
Objavi komentar