Pre svega brz
odlican, postan kolac sa jabukama, recept sam nasla na kulinarici….
Mera je čaša od 2 dcl !
Suvi sastojci:
Vocni deo:
Priprema:
Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer. Sve to zajedno kasikom dobro izmesati.
Jabuke ogulite i narendajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.U tepsiju 20×30 cm stavite papir za pečenje. Suvu smjesu podjelite na 3 jednaka dela, a jabuke na 2 dela. Na papir za pecenje prvo sipajte prvi deo suve smese, poravnajte ju da bude po celoj tepsiji jednaka, na nju rasporedite pola jabuka i dobro ih poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno drugi deo suvog sastojka, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima. Sa sokom od jabuka koji vam je ostao polijte lagano odozgo kolac, pospite malo kristal secera i stavite u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta da se peče. Kad je pita pečene, ostavite ju da se malo prohladi…Dok budete posipali kolac jabukama nemojte nikako jabuke cediti rukama da izadje sok posto suvi sastojci trebaju to sve da upiju tokom pecenja…..Kada ga izvadite iz rerne gornja korica ce biti malo tvrda i puckace dok se sece ali kada odstoji 3-4 sata bice jako meka i socna,prosto savrsena…..
Jabuke ogulite i narendajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.U tepsiju 20×30 cm stavite papir za pečenje. Suvu smjesu podjelite na 3 jednaka dela, a jabuke na 2 dela. Na papir za pecenje prvo sipajte prvi deo suve smese, poravnajte ju da bude po celoj tepsiji jednaka, na nju rasporedite pola jabuka i dobro ih poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno drugi deo suvog sastojka, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima. Sa sokom od jabuka koji vam je ostao polijte lagano odozgo kolac, pospite malo kristal secera i stavite u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta da se peče. Kad je pita pečene, ostavite ju da se malo prohladi…Dok budete posipali kolac jabukama nemojte nikako jabuke cediti rukama da izadje sok posto suvi sastojci trebaju to sve da upiju tokom pecenja…..Kada ga izvadite iz rerne gornja korica ce biti malo tvrda i puckace dok se sece ali kada odstoji 3-4 sata bice jako meka i socna,prosto savrsena…..
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar