Sastojci
- Broj osoba:
- 2 praziluka, sitno iseckanih
- 250 gr slanine, icecene na komadice
- 2 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja
- 10 vecih jaja
-
125 ml
tecne pavlake 10% masnoce
- 1 kasika dijon senfa
- po ukusu bibera i vegete Natur
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Zagrejati rernu na 180*C
-
Podmazati uljem 6 remekina zapremine 180 ml
-
Zagrejati u tiganju dve kasike maslinovog ulja pa staviti praziluk i slaninicu i prziti dok praziluk ne omeksa, oko 3 minute.
-
Malo prohladiti.
-
U medjuvremenu umutiti 4 jaja sa pavlakom i kasikom senfa, povegetiti i pobiberiti. -
Dodati proprzeni praziluk i slaninicu, sve dobro promesati.
-
Sipati smesu u podmazane remekine.
-
U svaki remekin razbiti po jedno jaje.
-
Peci oko 15 do 20 minuta, dok ne porumeni.
-
Ostaviti da se ohladi oko 5 minuta u remekinima.
-
Okrenuti remekine, istresti pitice i posluziti sa svezim paradajzom i hlebom.
Bon Appetit!!!
0 komentari :
Objavi komentar