13. studenoga 2014.

Pan Gallego


Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  350 gr brasna za hleb
  •  115 gr brasna od celog psenicnog zrna (whole wheat)
  •  10 ml/2 kasicice

    soli
  •  20 gr svezeg kvasca ili 10 gr suvog
  •  275 ml mlake vode
  •  30 ml ili 2 kasike maslinovog ulja
  •  2 kasike semenki suncokreta
  •  2 kasike semenki buce
  •  1 kasika prosa
  •  po potrebi kukuruznog brasna za posuti preko

Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Posuti pleh na koji cete peci hleb, kukuruznim brasnom.
  2. Izmesati obe vrste brasna u posudu.
  3. U maloj posudici izmesati kvasac sa vodom.


  4. U brasno napraviti udubljenje pa dodati izmesani kvasac i maslinovo ulje i zamesiti cvrsto testo.
  5. Na pobrasnjenu povrsinu izvrnutu testo pa ga mesiti oko desetak minuta, dok ne dobijete elasticno i glatko testo
  6. Testo premazati uljem, staviti ga u posudu, prekriti plasticnom providnom folijom i ostaviti ga na toplom mestu da raste oko sat ipo do dva sata, dok se ne udvostruci u volumenu.
  7. Kad je testo naraslo, prevrnuti ga na blago pobrasnjenu povrsinu, nezno umesiti semenke suncokreta, buce i proso, pa ga ponovo ostaviti da se odmori, oko pet minuta, pokriti ga providnom folijom.
  8. Od testa napraviti loptu, ubosti svojim prstima loptu i uvrnuti vrh.
  9. Staviti na pleh gde cete peci, posuti kukuruznim brasnom, pa ga pokriti nekom vecom zdelom i ostaviti da raste jos 45 minuta ili dok se ne udvostruci testo.
  10. Rernu zagrejati na 220*C
  11. U jednu posudu staviti oko 300 ml vode pa tu posudu staviti na najnizu zicu, onda staviti naraslo testo i peci oko deset minuta.
  12. Izvaditi posudu sa vodom, pa peci jos 25 do 30 minuta dok ne porumerni.
  13. Peceni hleb treba da zvuci “suplje” znaci da je pecen.
  14. Ohladiti ga na zici pa posluziti.

Related Posts:

  • Najjednostavnija čokoladna torta koja se topi u ustima Volite li vi one torte koje se ne peku, prepune su namirnica koje obožavamo, jednostavne su i brze za napraviti? Upravo takva je ova čokoladna torta od keksa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spoj … Read More
  • Anđeoski kolač s kremom od jagoda Lagana, ukusna i šarena ljetna poslastica nezaboravnog okusa ... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KOLAČ: 400 g šećera u prahu160 g mekog brašna za kolače, prosijanog12 bjelanacaveći prstohvat soli1 ka… Read More
  • Fenomenalni banana split kolač Evo jednog deserta kojeg će vaša djeca obožavati, a neodoljivo podsjeća na banana split pa se tako i zove. Pun je voća, ne peče se i fenomenlaog je ukusa! Ovaj banana split će postati omiljeni letnji desert vaših … Read More
  • Zapečene šnicle Sastojci: 8 krmenadli 300 g šampinjona 2 tikvice 80 g pirinča 1 dl pavlake 2 jajeta 150 g kačkavalja 1 kašika gustina 1/2 kašičice mljevene paprike 0,5 dl ulja mješavina začina, biber (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
  • Peršin- biljka koja rješava mnoge probleme Poznato je da je vitamin C glavni antioksidant u ljudskom tijelu, koji neutralizira djelovanje opasnih slobodnih radikala. Inače, visoka koncentracija slobodnih radikala povezana je s nizom bolesti, pa tako i dijabetesom, r… Read More

0 komentari :

Objavi komentar