Sastojci
- Broj osoba:
Testo za rolat:
- 3 velika jaja, odvojiti belanca od zumanca
-
50 gr
sitnog (caster/super finog) secera
- 40 gr brasna
- 40 gr gustina
- 1/2 kasicice praska za pecivo
- prstohvat soli
Za premazati rolat:
- 340 gr dzema od borovnica
- 250 gr tecne pavlake
- 1 kasicica secera u prahu
- po zelji punu saku svezih borovnica
- za posuti rolat prah secer ili ukrasiti sa ulupanom pavlakom
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Umutiti belanca sa prstohvatom soli dok vam ne budu lagana i vazdusasta, dodati secer i umutiti ih u cvrst i sjajan sne. Dodavati jedno po jedno zumance i svaki put dobro umutiti.
-
Sa spatulom umesati prosejano brasno, gustin i prasak za pecivo.
-
Podmazati pleh 43X28cm velicine, staviti papir za pecenje da pokriju dno i stranice pleha, pa sipati smesu u pleh.
-
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 170*C oko 10 do12 minuta.
-
Na radnu povrsinu staviti cistu kuhinjsku krpu, te peceni rolat prevrnuti na krpu i zaviti rolat sa krpom i ostaviti da se dobro ohladi.
-
Kada vam je rolat ohladjen, umutiti slatku pavlaku sa 1 kasicicom prah secera i umesati saku borovnica u nju.
-
Odviti rolat premazati dzemom od borovnica i onda premazati umucenom pavlakom izmesanom sa borovnicama.
-
Uviti rolat ponovo, posuti prah secerom/ili ulupanom slatkom pavlakom i ostaviti u frizider do sluzenja.
Bon Appetit
0 komentari :
Objavi komentar