24. studenoga 2014.

Janjeći kotleti s toplo-hladnom salatom


Janjeći kotleti s toplo-hladnom salatom

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  800 g janjećih kotleta
  •  1 žličica Vegete By Podravka
  •  ½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka By Podravka
  •  30 g senfa dijonnaise
  •  2 češnja češnjaka
  •  3 žlice ulja
  • Za majonezu od paprike:

  •  300 g svježe paprike
  •  1 žumanjak
  •  3 žlice limunova soka
  •  1 žličica Senfa estragon Podravka By Podravka
  •  100 ml maslinova ulja
  •  1 češanj češnjaka
  •  malo šafrana u prahu
  •  ½ žličice Vegete pikant By Podravka
  • Za toplo-hladnu salatu:

  •  400 g

    krumpira
  •  400 g zelene salate
  •  300 g cherry rajčica
  •  30 ml aceta balsamica
  •  120 g ovčjeg ili feta sira

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Janjeće kotlete pospite Vegetom, paprom te premažite senfom pomiješanim s protisnutim češnjakom.
  2. Papriku ispecite, ogulite, očistite od sjemenki, dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.
  3. Žumanjak pomiješajte s limunovim sokom, dodajte senf, a zatim postepeno umiješavajte maslinovo ulje. Mješavini sa žumanjkom dodajte pripremljenu papriku, protisnuti češnjak, šafran i Vegetu pikant.
  4. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite, stavite na toplo mjesto, a opranu zelenu salatu narežite na šire rezance.
  5. Pripremljene kotlete pecite na zagrijanom ulju sa svake strane 4 do 5 minuta.
  6. Na kraju u istoj tavi kratko popecite cherry rajčice, stavite ih u zdjelicu i nakapajte aceto balsamicom.
  7. Na tanjur ili pladanj stavite pripremljenu zelenu salatu, po njoj rasporedite topli krumpir narezan na ploške, tople popečene rajčice i posipajte ovčjim sirom narezanim na kockice.
  8. Pored salate položite tople kotlete.

Posluživanje

Janjeće kotlete i salatu poslužite uz majonezu od paprike.

Savjet

Jednostavnije, majonezu od paprika možete pripremiti tako da usitnjenu papriku pomiješate sa 100 g gotove majoneze.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar