Sastojci
- Broj osoba:
- 800 g janjećih kotleta
- 1 žličica Vegete By Podravka
- ½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka By Podravka
- 30 g senfa dijonnaise
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice ulja
Za majonezu od paprike:
- 300 g svježe paprike
- 1 žumanjak
- 3 žlice limunova soka
- 1 žličica Senfa estragon Podravka By Podravka
- 100 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- malo šafrana u prahu
- ½ žličice Vegete pikant By Podravka
Za toplo-hladnu salatu:
-
400 g
krumpira - 400 g zelene salate
- 300 g cherry rajčica
- 30 ml aceta balsamica
- 120 g ovčjeg ili feta sira
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Janjeće kotlete pospite Vegetom, paprom te premažite senfom pomiješanim s protisnutim češnjakom.
-
Papriku ispecite, ogulite, očistite od sjemenki, dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.
-
Žumanjak pomiješajte s limunovim sokom, dodajte senf, a zatim postepeno umiješavajte maslinovo ulje. Mješavini sa žumanjkom dodajte pripremljenu papriku, protisnuti češnjak, šafran i Vegetu pikant.
-
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite, stavite na toplo mjesto, a opranu zelenu salatu narežite na šire rezance.
-
Pripremljene kotlete pecite na zagrijanom ulju sa svake strane 4 do 5 minuta.
-
Na kraju u istoj tavi kratko popecite cherry rajčice, stavite ih u zdjelicu i nakapajte aceto balsamicom.
-
Na tanjur ili pladanj stavite pripremljenu zelenu salatu, po njoj rasporedite topli krumpir narezan na ploške, tople popečene rajčice i posipajte ovčjim sirom narezanim na kockice.
-
Pored salate položite tople kotlete.
0 komentari :
Objavi komentar