-
Teleći rajžlec je zadnji od
četiri želuca, koji vodi tankom crijevu a koristi se njegov zadebljani
dio na kojem se nalaze nabori. Treba ga namočiti u vodu, dobro isprati,
staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kuhan odstraniti dijelove crijeva
(ako ih ima) i narezati ga na trakice.
-
Na masti popržiti narezanu
sušenu slaninu, zatim dodati lovorov list, sitno narezani luk, malo sve
posoliti i pirjati dok luk ne postane staklast. Dodati sitno narezanu
čili papričicu, krušne mrvice pomiješane sa brašnom i Vegetu pa zaliti
vodom i kuhati 5-6 minuta.
-
Nakon toga dodati kuhan i narezani gteleći rajžlec, promiješati i još malo prokuhati.
-
Začiniti paprom i kurkumom, po potrebi posoliti, i dodati sjeckani peršin pa kuhati još desetak minuta.
-
Poslužiti uz svježi kruh a kod mene je to bio irski kruh Paula Hoolywooda.
0 komentari :
Objavi komentar