9. studenoga 2014.

Teleći rajžlec_ još jedno zaboravljeno jelo


Sastojci

  •  1 kg telećeg rajžleca (gornji dio)
  •  1 glavica luka
  •  3-4 češnja češnjaka
  •  10 dag sušene slanine
  •  1 list lovora
  •  1 žlica brašna
  •  1 žlica

    krušnih mrvica
  •  1 žličica kurkume
  •  1 mala ljuta čili papričica
  •  1 žlica sjeckanog peršina
  •  2 žlice svinjska masti
  •  4 dl vode
  •   Vegeta, sol, papar

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.   Teleći rajžlec –  još jedno zaboravljeno jelo 
    Teleći rajžlec je zadnji od četiri želuca, koji vodi  tankom crijevu a koristi se njegov zadebljani dio na kojem se nalaze nabori. Treba ga namočiti u vodu, dobro isprati, staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kuhan odstraniti dijelove crijeva (ako ih ima) i narezati ga na trakice.

  2.   Teleći rajžlec –  još jedno zaboravljeno jelo
     Na masti popržiti narezanu sušenu slaninu, zatim dodati lovorov list, sitno narezani luk,  malo sve posoliti i pirjati dok luk ne postane staklast. Dodati sitno narezanu čili papričicu, krušne mrvice pomiješane sa brašnom i Vegetu pa zaliti vodom i kuhati 5-6 minuta.
  3.   Teleći rajžlec –  još jedno zaboravljeno jelo 
    Nakon toga dodati kuhan i narezani gteleći rajžlec, promiješati i još malo prokuhati.

  4.   Teleći rajžlec –  još jedno zaboravljeno jelo 
    Začiniti paprom i kurkumom, po potrebi posoliti, i dodati sjeckani peršin pa kuhati još desetak minuta.

  5.   Teleći rajžlec –  još jedno zaboravljeno jelo 
    Poslužiti uz svježi kruh a kod mene je to bio irski kruh Paula Hoolywooda.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar