9. studenoga 2014.

Zapečene kriške hljeba


Zapečene kriške hleba /slika

Sastojci

  •  8 kriški jučerašnjeg hleba
  •  2 jaja
  •  40 gr putera
  •  40 gr

    brašna
  •  350 ml mleka
  •  1 sveža crvena paprika
  •   malo svežeg peršuna
  •   so i sveže mleveni biber

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1.   Jaja skuvati da budu tvrdo kuvana, ohladiti i oljuštiti. Sitno naseckati i ostaviti sa strane.
       

  2. Napraviti sos kao i svaki bešamel: istopiti puter, dodati brašno, pržiti  koji minut, pa dodati mleko i uz stalno mešanje skuvati gust sos.
             

  3. Prohladiti malo sos, pa dodati sitno seckanu papriku i sitno seckani peršun. Na kraju dodati i sitno seckana jaja.
           

  4. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Promešati.

  5.   Na pleh složiti kriške hleba, pa rasporediti sos.

  6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Još slika

Related Posts:

  • Kako ukloniti mast iz juhe? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mast iz juhe najlakše ćete ukloniti pomoću leda. Juhi dodajte 3-4 kockice leda, masnoća će se s… Read More
  • Pizza pužići (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI lisnato testo gusti kuvani paradajz praška šunka kisela pavlaka od 20% mm sušeni origano PRIPREMA Lisnato testo rastanjite u pravougaoni oblik na oko 5 m… Read More
  • Bezglutenski ovseni keksići (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 480 ml ovsenih pahuljica 125 g putera 2 jaja 2 kašike pirinčanog brašna 4 kašike kakaoa 60 g oraha 60 g badema 100 g suvog grožđa 4 kašike meda 2 kašike l… Read More
  • Kocke sa sirom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 700 g brašna pola kockice svežeg kvasca 1 kašičica šećera 3 kašičice soli 400 ml vode 125 g margarina 200-250 g kisele pavlake 200 g sitnog sira PRIPREMA… Read More
  • Kolač sa kruškama i džemom od kajsija (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); U 100 g ploda kruške ima do 60 kcal, od toga najviše ugljenih hidrata, i to fruktoze, zbog čega se ne isključuje iz jelovnika dijabetičara. Mogu je koristiti i os… Read More

0 komentari :

Objavi komentar