9. studenoga 2014.

Apfelkekse - keksići sa jabukama


Sastojci

  •  250grama brasna,1/2praska za pecivo

  •  100grama secera,jedna mala zlica cimeta
  •  100grama maslaca sobne temp.2 jajeta
  •   2 vece jabuke,50grama grozdica ako volite
  •   mjesto grozdica mogu i orasi

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.   
    Jabuke oguliti i isjeci na male komadice,posuti sa malom zlicom cimeta i ostaviti kratko na stranu
  2. Jaja i secer miksati,dodati maslac sobne temp.brasno,p.p. i na kraju rucno umjesati jabuke i grozdice.Pomocu dvje male zlice slagati na pleh,razmaknuti da se nebi sljepili.Peci na 200 10min. pazite da vam ne zagore.Posuti sa secerom u prahu i drzati u limenoj kutiji sa pek papirom.

Još slika

Related Posts:

  • Bela bajadera Umesto pečene kore za tortu ili kolač, često se kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna. … Read More
  • Beze torta od kafe Prilikom pravljenja puslica najvažnije je da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi računa o tome da ni najmanja količina… Read More
  • Domaći žu-žu Domaći žu-žu – hrskavo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pecivo kao iz radnje. Sastojci 6 dl vode 1 kasicica soli 1 dl ulja oko 700 gr brasna Za premaziva… Read More
  • Snikers torta Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može… Read More
  • Kolač od pomorandže Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada… Read More

0 komentari :

Objavi komentar