Sastojci
- 3,5 dl šećera
- 2 dl kakaa
- 2,5 dl vode
- 1 vrećica vanilin šećera (preporuka: bourbon vanilin šećer)
- prstohvat soli
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
U posudi u kojoj ćete kuhati sirup pomiješajte (najbolje pjenjačom) šećer, kakao i sol.
-
Dodajte vodu, dobro izmiješajte i uz neprestano miješanje stavite da zakuha na jačoj vatri.
-
Nakon što zakuha, stišajte vatru i uz miješanje kuhajte još minutu-dvije (ne dulje od toga). Na kraju dodajte vanilin šećer i sklonite s vatre.
-
Dobro ohladite i zatim ulijte u željene bočice. To je to!
Posluživanje
Prelijte omiljeni sladoled, kolač, napravite čokoladno mlijeko ili dodajte u kavu (provjereno fino!).Napomena: od ove količine trebali biste dobiti otprilike 4 dl čokoladnog sirupa gustoće meda.
Sirup će biti dobar koliko i kakao koji koristite pa savjetujem da koristite što bolji.
0 komentari :
Objavi komentar