18. studenoga 2014.

Čokoladni sirup


Čokoladni sirup


Sastojci

  •  3,5 dl šećera
  •  2 dl kakaa
  •  2,5 dl vode
  •  1 vrećica vanilin šećera (preporuka: bourbon vanilin šećer)
  •   prstohvat soli

Priprema

Vrijeme pripreme:
10 min
Težina:
Jednostavno
  1. U posudi u kojoj ćete kuhati sirup pomiješajte (najbolje pjenjačom) šećer, kakao i sol.
  2. Dodajte vodu, dobro izmiješajte i uz neprestano miješanje stavite da zakuha na jačoj vatri.


  3. Nakon što zakuha, stišajte vatru i uz miješanje kuhajte još minutu-dvije (ne dulje od toga). Na kraju dodajte vanilin šećer i sklonite s vatre.
  4.   Čokoladni sirup
    Dobro ohladite i zatim ulijte u željene bočice. To je to!

Posluživanje

Prelijte omiljeni sladoled, kolač, napravite čokoladno mlijeko ili dodajte u kavu (provjereno fino!).

Napomena: od ove količine trebali biste dobiti otprilike 4 dl čokoladnog sirupa gustoće meda.
Sirup će biti dobar koliko i kakao koji koristite pa savjetujem da koristite što bolji.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar