18. studenoga 2014.

Čokoladna zavodnica


Sastojci

  • Kore:

  •  10 xxl jaja
  •  12 kašika prah šećera
  •  250g maslaca
  •  200 g istopljene čokolade
  •  150g plazma mlevenog keksa
  •  2 kašike

    prezli (mrvice)
  •  20g mlevenih pečenih oguljenih lešnika
  • Čokoladni fil:

  •  8 xxl jaja
  •  250 g šećera
  •  250g maslaca
  •  260g čokolade istopljene
  •  100 g plazma keksa
  •   i još :
  •   500 ml slatke mlečne pavlake 36 %m.m.
  •   150g šlaga + 2dl kisele vode
  •   čokolada za ukrašavanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Priprema kore - Zavodnica 
    Kore:
    Mikserom umutiti 10 zumanaca sa 4 kašike prah sećera dok ne pobele u gustu penu, dodati kašiku po kašiku umućenog  maslaca, otopljenu i mlaku čokoladu,  dalje ručno umešati mleveni plazma keks, prezle i lešnike i na kraju lagano umešati špatulom sneg od 10 belanaca iz 3 puta koji je umućen u čvrst šne sa ostatkom šećera.


    Podeliti na 4 dela i peći 4 kore u plehu prečnika 28 cm obložen pek papirom na temperaturi od 165 C ventilatorska pećnica ili 180 C klasična oko 20 min, dok se pritisakom prsta u centar vrati u prethodni položaj. 
  2.   Kore priprema 
    Fil:
    Žicom umutiti 8 jaja sa 200g prah sećera, mešati na pari dok se ne zgusne do 71 C.
    Umutiti puter penasto pa dodati ohladjenom kremu od jaja kašiku po kašiku, dodati otopljenu čokoladu i mleveni plazma keks. Ostaviti fil da odstoji da upije keks, ako vam se ucini da je fil redak slobodno dodati jos keksa. 
  3.   Fil 
    Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, ako mislite da treba dodajte 2 kremfixa. 
  4.   Torta pre ukrasavanja 
    Sastavljanje torte:
    Na tanjir za posluženje stavite koru, 1/4 fila od čokolade,  1/3 šlaga od slatke pavlake;I tako sve do poslednje 4 kore. Stavite obruč oko torte i ohladite preko noći u frižideru. Ukrasite šlagom ili ganacheom od čokolade.  Ukrašena je ružama od šlaga I čokoladnim pločicama.
  5. Napomena:
     * čokolada mora biti kvalitetna od 40 % kakaa, koristila sam Menaž
    * s.pavlaka Imlek
    * ako nemate plazma keks može neki drugi vama  drag 
    * fil sa žumancima je odličan samo paziti da ne provri jer će se žumanca zgrušati i pretvoriti u kajganu
    Ukrasiti po želji, može se samo posuti rendanom čokoladom ili lešnicima kad se cela premaže filom bez ukrašavanja 
    Uživajte mi jesmo :)

Posluživanje

Ovako je ispala u pripremi pre ukrašavanja mojoj dragoj Mia12 - ČOKOLADNA ZAVODNICA


Još slika

Related Posts:

  • Ljesnik-karamel snite Potrebno za biskvit: 6 bjelanjaka nekoliko kapi limunovog soka 100 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 200 gr przenih, krupno mljevenih ljesnika 2 kasike bras… Read More
  • Lanen sjeme kao lijek Da li su semenke lana nova super hrana? Najnoija istraživanja kažu da lan može pomoći pri prevenciji srčanih obolenja i u borbi protiv raka dojke. Pored toga dugi niz vekova se seme lana koristi u nezi kože. Se… Read More
  • Čokoladna rapsodija Sastojci za biskvit: 1 šoljica smeđeg šećera ½ šoljice oštrog brašna ½ šoljice mekog brašna 1 kašićica praška za pecivo 1 kašićica sode b.b. ½ šoljice kakao praha 1 (adsbygoogle = win… Read More
  • Interkontinental torta Sastojci za koru: Od navedenih sastojaka peći 3 kore u kalupu r 28 cm 15 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); bjelanjaka 15 kašika šećera 24 kašike mljevenih oraha … Read More
  • Torta za tren Sastojci: 300 g mljevene plazme ili (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nekog drugog keksa 150 g otopljenog maslaca 5-6 kašika prah šećera 1/2 pomorandže 200 ml gazir… Read More

0 komentari :

Objavi komentar