Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Kore:
Mikserom umutiti 10 zumanaca sa 4 kašike prah sećera dok ne pobele u
gustu penu, dodati kašiku po kašiku umućenog maslaca, otopljenu i mlaku
čokoladu, dalje ručno umešati mleveni plazma keks, prezle i lešnike i
na kraju lagano umešati špatulom sneg od 10 belanaca iz 3 puta koji je
umućen u čvrst šne sa ostatkom šećera.
Podeliti na 4 dela i peći 4 kore u plehu prečnika 28 cm obložen pek
papirom na temperaturi od 165 C ventilatorska pećnica ili 180 C klasična
oko 20 min, dok se pritisakom prsta u centar vrati u prethodni
položaj.
-
Fil:
Žicom umutiti 8 jaja sa 200g prah sećera, mešati na pari dok se ne zgusne do 71 C.
Umutiti puter penasto pa dodati ohladjenom kremu od jaja kašiku po
kašiku, dodati otopljenu čokoladu i mleveni plazma keks. Ostaviti fil da
odstoji da upije keks, ako vam se ucini da je fil redak slobodno dodati
jos keksa.
-
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, ako mislite da treba dodajte 2 kremfixa.
-
Sastavljanje torte:
Na tanjir za posluženje stavite koru, 1/4 fila od čokolade, 1/3 šlaga od slatke pavlake;I tako sve do poslednje 4 kore. Stavite obruč oko torte i ohladite preko noći u frižideru. Ukrasite šlagom ili ganacheom od čokolade. Ukrašena je ružama od šlaga I čokoladnim pločicama.
-
Napomena:
* čokolada mora biti kvalitetna od 40 % kakaa, koristila sam Menaž
* s.pavlaka Imlek
* ako nemate plazma keks može neki drugi vama drag
* fil sa žumancima je odličan samo paziti da ne provri jer će se žumanca zgrušati i pretvoriti u kajganu
Ukrasiti po želji, može se samo posuti rendanom čokoladom ili lešnicima kad se cela premaže filom bez ukrašavanja
Uživajte mi jesmo :)
Posluživanje
Ovako je ispala u pripremi pre ukrašavanja mojoj dragoj Mia12 - ČOKOLADNA ZAVODNICA
0 komentari :
Objavi komentar