18. studenoga 2014.

Čokoladna zavodnica


Sastojci

  • Kore:

  •  10 xxl jaja
  •  12 kašika prah šećera
  •  250g maslaca
  •  200 g istopljene čokolade
  •  150g plazma mlevenog keksa
  •  2 kašike

    prezli (mrvice)
  •  20g mlevenih pečenih oguljenih lešnika
  • Čokoladni fil:

  •  8 xxl jaja
  •  250 g šećera
  •  250g maslaca
  •  260g čokolade istopljene
  •  100 g plazma keksa
  •   i još :
  •   500 ml slatke mlečne pavlake 36 %m.m.
  •   150g šlaga + 2dl kisele vode
  •   čokolada za ukrašavanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Priprema kore - Zavodnica 
    Kore:
    Mikserom umutiti 10 zumanaca sa 4 kašike prah sećera dok ne pobele u gustu penu, dodati kašiku po kašiku umućenog  maslaca, otopljenu i mlaku čokoladu,  dalje ručno umešati mleveni plazma keks, prezle i lešnike i na kraju lagano umešati špatulom sneg od 10 belanaca iz 3 puta koji je umućen u čvrst šne sa ostatkom šećera.


    Podeliti na 4 dela i peći 4 kore u plehu prečnika 28 cm obložen pek papirom na temperaturi od 165 C ventilatorska pećnica ili 180 C klasična oko 20 min, dok se pritisakom prsta u centar vrati u prethodni položaj. 
  2.   Kore priprema 
    Fil:
    Žicom umutiti 8 jaja sa 200g prah sećera, mešati na pari dok se ne zgusne do 71 C.
    Umutiti puter penasto pa dodati ohladjenom kremu od jaja kašiku po kašiku, dodati otopljenu čokoladu i mleveni plazma keks. Ostaviti fil da odstoji da upije keks, ako vam se ucini da je fil redak slobodno dodati jos keksa. 
  3.   Fil 
    Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, ako mislite da treba dodajte 2 kremfixa. 
  4.   Torta pre ukrasavanja 
    Sastavljanje torte:
    Na tanjir za posluženje stavite koru, 1/4 fila od čokolade,  1/3 šlaga od slatke pavlake;I tako sve do poslednje 4 kore. Stavite obruč oko torte i ohladite preko noći u frižideru. Ukrasite šlagom ili ganacheom od čokolade.  Ukrašena je ružama od šlaga I čokoladnim pločicama.
  5. Napomena:
     * čokolada mora biti kvalitetna od 40 % kakaa, koristila sam Menaž
    * s.pavlaka Imlek
    * ako nemate plazma keks može neki drugi vama  drag 
    * fil sa žumancima je odličan samo paziti da ne provri jer će se žumanca zgrušati i pretvoriti u kajganu
    Ukrasiti po želji, može se samo posuti rendanom čokoladom ili lešnicima kad se cela premaže filom bez ukrašavanja 
    Uživajte mi jesmo :)

Posluživanje

Ovako je ispala u pripremi pre ukrašavanja mojoj dragoj Mia12 - ČOKOLADNA ZAVODNICA


Još slika

Related Posts:

  • Američke palačinke ili Pancakes Sastojci za 15 komada: 135 g mekog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 velika žlica šećera 1 paket vanilin šećera Prstohvat soli 1 puna žličica praška za pecivo 1 jaje 130 ml mlijeka 2 žlic… Read More
  • Malo drugacija strudla Tijesto: 1 kg. brasna 1-2 kasike secera prstohvat soli 1 jaje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kasike suhog kvasca 2 kasike ulja 300 ml. mlakog mlijeka mlake vode po potrebi Fil: pekmez ili… Read More
  • Bruskete Sastojci: kruh (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); paradajz luk malo soli i bibera malo maslinovog ulja malo origana svjezi persun ako imate ili par listova mente Priprema: Kruh sjecite na koso … Read More
  • Keksi s brusnicom Sastojci: 300 gr. brasna 100 gr. secera 2 vanilina secera 200 gr. butera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 70 gr. suhih brusnica (sitno nasjeckanih) Priprema: Zamijesiti, ostaviti da se hladi 3… Read More
  • Šatirana tortica Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 gr. putera 150 gr. secera 3 jaja 100 gr. cokolade 150 gr. oraha 3 kasike brasna Ukrasavanje: 300 ml. vrhnja za slag 150 gr. oraha malo rendane c… Read More

0 komentari :

Objavi komentar