17. listopada 2014.

Tiramisu





Sastojci
4 žumanca
150 g šećera
500 g Mascarpone sira
500 ml slatke pavlake
oko 300 g piškota
250 ml jake, kuvane, kafe
50 ml slatkog Marsala vina

Priprema


Umutite penasto žumanca sa šećerom. Umutite i Mascarpone sir, dodajte smesu od jaja te nastavite miksanje dok se sastojci ne sjedine. U posebnoj posudi izmiksajte slatku pavlaku u čvrst šlag, dodajte smesu žumanaca i sira i miksajte dok se dve smese lepo ne povezu.
Izmešajte vruću kafu i Marsala vino.
Okrugli kalup smestite na tacnu na kojoj ćete služiti tortu, a zatim na dno složite piškote koje ste prethodno namočili u mešavinu kafe i vina. Nanesite polovinu pripremljenog fila te na njega poerđajte novi red piškota koje, ponovo, prethodno treba potopiti u mešavinu vina i kafe. Na piškote rasporedite ostatak krema, zagladite površinu i premestite tacnu u frižider do služenja.
Pred služenje pospite površinu kakaom, tankim nožem odvojite stranice kalupa od složene torte, a zatim odstranite kalup.

0 komentari :

Objavi komentar