17. listopada 2014.

Pizza pužići





SASTOJCI
lisnato testo
gusti kuvani paradajz
praška šunka
kisela pavlaka od 20% mm
sušeni origano

PRIPREMA
Lisnato testo rastanjite u pravougaoni oblik na oko 5 mm debljine. Premažite kuvanim paradajzom. Jedan širi deo testa, širine oko 3 cm ostavite nenamazano kako biste kasnije lakše umotali u rolat. Preko paradajza poslažite šunku, a preko šunke premažite pavlaku. Pospite origanom.


Urolajte pažljivo u rolat, u pravcu nenamazane strane. Uvijen rolat isecite na komade širine oko 1 cm i poslažite na veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite prema uputstvu koje je naznačeno na pakovanju za lisnato testo ili zagrejte rernu na 180°C i pecite dok testo nije gotovo, 15-20 minuta.

Napomena
Pavlaku možete zameniti kačkavaljem, a šunku slaninom. Kao i kod klasične pizze, broj kombinacija je neograničen pa sve prilagodite sopstvenom ukusu.

Izvor: www.mezze.rs

Related Posts:

  • Hrskave lignje sa parmezanom i umakom od brokolija Ako pripremate večeru isnpirisanu morskim plodovima jedno od najboljih predjela koje možete izabrati su sigurno ove hrskave lignje sa parmezanom poslužene uz fen… Read More
  • Punjene afričke Peppadew papričice Okrugle papričice – punjene i pohovane! Prave su slatkice, a možete im “dati da jedu” razne kombinacije hrane. Mi donosimo jednu. … Read More
  • Gljive punjene blitvom i sirom Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata, a opet tako ukusan. Uz malu pomoć blendera i zdravih sastojaka dobijate odličan obrok. Sastojci: 12 gljiva pogodnih za punjenje 2 šake blitve 2 kašike prezli 2 čena bel… Read More
  • Paella Španjolski nacionalni specijalitet. Paella je međunarodno poznato jelo koje ima porijeklo iz španjolske pokrajine Valencije, gdje se javlja sredinom 19. stoljeća. Prema tumačenjima naziv paella dolazi od specifične pli… Read More
  • Lažne lazanje sa krastavcima i sirom Kako nam se bliže topliji dani sve više razmišljamo o jelima, koja ne zahtjevaju kuhanje. Takve su i ove lažne lazanje. Odličan izbor za vrele dane. Sastojci: Domaći sir Sveži krastavci Paradajz So i biber Maslinovo… Read More

0 komentari :

Objavi komentar