5. kolovoza 2014.

Hrskave lignje sa parmezanom i umakom od brokolija

Ako pripremate večeru isnpirisanu morskim plodovima jedno od najboljih predjela koje možete izabrati su sigurno ove hrskave lignje sa parmezanom poslužene uz fenomenalni umak od brokolija.





Volite morske plodove, uživate u njima u letnjim večerima uz čašu belog vina? Onda jednostavno morate pripremiti lignje na ovaj način, sa hrskavom koricom od parmezana uz zeleni umak od brokolija. Recept smo pronašli na Pepper blogu.

lignje2

Potrebni sastojci:

  • 500 g kolutića od liganja
  • ½ kašičice soli, biber
  • ¾ šolje brašna
  • 2 jaja, umućena
  • 100 g parmezana, naribanog
  • 1 šolja hlebnih mrvica
  • Ulje za prženje
Umak od brokolija
  • 3 žumanca
  • ½ šolje maslinovog ulja
  • ½ šolje blanširanih cvetova brokolija
  • 1 kašičica šećera
  • ¼ šolje parmezana
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice belog luka u prahu
  • ¼ kašičice bibera
Sve sastojke za umak stavite u blender i mutite dok ne dobijete glatki i kremasti umak. Sipajte u posudicu i ostavite sa strane pa krenite na pripremu liganja.
Kolutove liganja posolite i pobiberite. U velikoj posudi izmešajte parmezan i hlebne mrvice. Lignje uvaljajte prvo u brašno zatim u jaja i naposletku u mešavinu mrvica i sira.
Pržite na dubokom ulju 1-2 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Vadite na kuhinjsske ubruse koji će upiti višak masnoće.

0 komentari :

Objavi komentar