17. listopada 2014.

Kocke sa sirom





SASTOJCI
700 g brašna
pola kockice svežeg kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
400 ml vode
125 g margarina
200-250 g kisele pavlake
200 g sitnog sira

PRIPREMA


Kvasac izmrvite u 100 ml tople vode, dodajte kašičicu šećera, promešajte i ostavite sa strane da se aktivira. Brašno izmešajte sa 3 kašičice soli.
U brašnu napravite udubljenje, sipajte kvasac, a zatim ostatak tople vode i umesite testo. Prebacite ga na radnu površinu posutu brašnom i oblikujte kuglu. Podelite je na deset jednakih delova, oblikujte svaki deo u kuglicu. Oklagijom razvaljajte kuglicu testa u krug, odozgo narendajte petinu margarina, a zatim razvaljate drugu kuglicu testa u krug i prebacite je preko narendanog margarina. Zalepite ivice testa i ostavite složenu koru sa strane. Na isti način pripremite jos četiri kore.
Okruglu tepsiju dimenzija 28 cm podmažite uljem. Razvaljajte jednu složenu koru na veličinu tepsije i stavite je na dno, premažite sa malo kisele pavlake i pospite četvrtinom sitnog sira. Razvaljajte sledeću koru na veličinu tepsije i poklopite fil, zatim ponovo premažite pavlakom, pospite sirom i nastavite ređanje kora i filovanje sve do pete kore. Poslednju koru stavite na vrh pite, premažite uljem, isecite oštrim nožem na kocke i ostavite na toplom mestu da nadolazi 30-40 minuta.
Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Pecite pitu oko 35-40 minuta ili dok površina lepo ne porumeni.

Izvor: mezze.rs

Related Posts:

  • Lažne lazanje sa krastavcima i sirom Kako nam se bliže topliji dani sve više razmišljamo o jelima, koja ne zahtjevaju kuhanje. Takve su i ove lažne lazanje. Odličan izbor za vrele dane. Sastojci: Domaći sir Sveži krastavci Paradajz So i biber Maslinovo… Read More
  • Gljive punjene blitvom i sirom Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata, a opet tako ukusan. Uz malu pomoć blendera i zdravih sastojaka dobijate odličan obrok. Sastojci: 12 gljiva pogodnih za punjenje 2 šake blitve 2 kašike prezli 2 čena bel… Read More
  • Tortille s kozicama i avokadom Lagane tortille pečene s bogatim nadjevom od morskih plodova i začinjene svježim peršinom. Sastojci 200 g kukuruznog brašna 200 g glatkog brašna 2 jaja 500 ml mlijeka Sol i svježe mljeveni crni papar Biljno ulje … Read More
  • Punjene afričke Peppadew papričice Okrugle papričice – punjene i pohovane! Prave su slatkice, a možete im “dati da jedu” razne kombinacije hrane. Mi donosimo jednu. … Read More
  • Hrskave lignje sa parmezanom i umakom od brokolija Ako pripremate večeru isnpirisanu morskim plodovima jedno od najboljih predjela koje možete izabrati su sigurno ove hrskave lignje sa parmezanom poslužene uz fen… Read More

0 komentari :

Objavi komentar