
SASTOJCI
700 g brašna
pola kockice svežeg kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
400 ml vode
125 g margarina
200-250 g kisele pavlake
200 g sitnog sira
PRIPREMA
Kvasac izmrvite u 100 ml tople vode, dodajte kašičicu šećera, promešajte i ostavite sa strane da se aktivira. Brašno izmešajte sa 3 kašičice soli.
U brašnu napravite udubljenje, sipajte kvasac, a zatim ostatak tople vode i umesite testo. Prebacite ga na radnu površinu posutu brašnom i oblikujte kuglu. Podelite je na deset jednakih delova, oblikujte svaki deo u kuglicu. Oklagijom razvaljajte kuglicu testa u krug, odozgo narendajte petinu margarina, a zatim razvaljate drugu kuglicu testa u krug i prebacite je preko narendanog margarina. Zalepite ivice testa i ostavite složenu koru sa strane. Na isti način pripremite jos četiri kore.
Okruglu tepsiju dimenzija 28 cm podmažite uljem. Razvaljajte jednu složenu koru na veličinu tepsije i stavite je na dno, premažite sa malo kisele pavlake i pospite četvrtinom sitnog sira. Razvaljajte sledeću koru na veličinu tepsije i poklopite fil, zatim ponovo premažite pavlakom, pospite sirom i nastavite ređanje kora i filovanje sve do pete kore. Poslednju koru stavite na vrh pite, premažite uljem, isecite oštrim nožem na kocke i ostavite na toplom mestu da nadolazi 30-40 minuta.
Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Pecite pitu oko 35-40 minuta ili dok površina lepo ne porumeni.
Izvor: mezze.rs
0 komentari :
Objavi komentar