17. listopada 2014.

Bezglutenski ovseni keksići




SASTOJCI
480 ml ovsenih pahuljica
125 g putera
2 jaja
2 kašike pirinčanog brašna
4 kašike kakaoa
60 g oraha
60 g badema
100 g suvog grožđa
4 kašike meda
2 kašike listća badema za dekoraciju (opciono)

PRIPREMA


U multipraktiku sameljite bademe i orahe. Izvadite ih i ostavite sa strane, a u multipaktik dodajte puter, suvo grožđe i med i mutite dok ne dobijete homogenu kremastu masu. Suvo groždje treba da bude samleveno do neprepoznatljivosti.
U dubljoj posudi razbijte jaje pa ga penasto umutite. Dodajte mešavinu putera i suvog grožda pa sve dobro sjedinite. Dodajte mlevene bademe i orahe, kakao, pirinčano brašno i ovsene pahuljice. Sve dobro promešajte.
Kašikom za sladoled vadite kugle smese i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu testa blago spljoštite rukom da dobijete keks prečnika 6 cm i pospite listićima badema ako ih koristite. Pecite 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Izvadite iz rerne, pustite da se potpuno ohlade i čuvajte poklopljene u plastičnoj ili metalnoj kutiji do sedam dana.

Izvor: http://mezze.rs

Related Posts:

  • Bezglutenski ovseni keksići (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 480 ml ovsenih pahuljica 125 g putera 2 jaja 2 kašike pirinčanog brašna 4 kašike kakaoa 60 g oraha 60 g badema 100 g suvog grožđa 4 kašike meda 2 kašike l… Read More

0 komentari :

Objavi komentar