5. kolovoza 2014.

Punjene afričke Peppadew papričice

Okrugle papričice – punjene i pohovane! Prave su slatkice, a možete im “dati da jedu” razne kombinacije hrane. Mi donosimo jednu.





Peppadew su papričice, koje nam dolaze iz Afrike i u marketima ih možemo naći u dva okusa – blagom i ljutom. Postoje crvene i žute i slatko su kiselksatog ukusa. Idealne za ove okruglice. Umesto njih vi možete probati sa običnim okruglim papričicama.
Proces pravljenja je jednostavan, a ove ukiseljene papričice se tako dobro slažu sa mnogim namirnicama. Pogodne su i kao zakuska, ali i glavno jelo. Verujemo da će vam se dopasti i da ćete ih često praviti.

Sastojci za punjene papričice:
papričice

120 gr krem sira, omekšalog
2 ½ kašike mladog luka, sitno naseckanog
1/4 kašike crnog bibera
24 ukiseljene Peppadew papričice, oceđene i posušene
1 šolja višenamenskog brašna
2 jaja, umućenih
1 šolja prezli
Ulje za prženje, so i začini po želji
Zagrejte ulje u šerpici (neka ulje ispuni šerpicu tako da možete potopiti papričice, koje ćete pohovati). Pomešajte krem sir, luk, so i biber u manjoj posudi. Smesu uspite u vrećicu za zamrzivač i odsecite jedan kraj makazama. Smesom iz kesice punite papričice. Brašno, prezle i jaja stavite u odvojene posude. Uvaljajte papričice u brašno, pa u jaja i, na kraju, u prezle. Pazite posebno na rupicu kroz koju ste usuli smesu. Nju trebate malo bolje “zaštititi” (uvaljati u brašno i jaja), da smesa ne bi iscurila. Pecite po oko 6 papričica (ili koliko vam stane u šerpicu iz prvog puta) 3 do 5 minuta dok ne porumene. Vadite ih na kuhinjski papir da se ocede. Služite ih tople.
Pored navedene smese, papričice možete puniti i kozijim sirom, naseckanom kobasicom, šunkom, mocarelom, gljivama, a u smesu dodavati peršuna, origana ili bosiljka.
Javite nam čime ih vi punite. Kako se vašim ukućanima dopao recept?

0 komentari :

Objavi komentar