Recept za pripremu paštete sa maslacem i pavlakom
Sastojci:
2 šolje prosijanog brašna
1/8 kašicice s oli
1 kašicica praška za pecivo
3 kašike maslaca
1 jaje
3 kašike pavlake
1 kašika mleka
Priprema:
U sud za mešenje prosejati brašno, so i prašak za pecivo.
Dodati maslac isečen na komadiće i natrti ih dlanovima u brašno. Dodati jaje razmućeno s pavlakom i zamesiti testo.
Izraditi ga dobro na dasci,
rastanjiti oklagijom do debljine od 2 santimetra i staviti u pleh
podmazan maslacem i posut brašnom.
Zatim iseći testo u plehu na kvadrate od 5 santimetara, premazati ga mlekom i peći u dobro zagrejanoj pećnici (275°C) 15 minuta.
Izvaditi pleh, proći nožem još jedanput kroz brazde u testu da se kvadrati lakše razdvoje i staviti ih na činiju.
Služiti toplo sa maslacem.
četvrtak, listopada 30, 2014
Unknown
0 komentari :
Objavi komentar