12. prosinca 2014.

Posna ruska salata

   
Posna ruska salata
Ruska salata neizostavni je deo skoro svake praznične trpeze, a pripremljena na ovaj način pogodna je i za period posta...


Potrebno je:
1 kg krompira
1/2 kg šargarepe
1/4 kg graška


23 crvene paprike
34 kisela krastavčića
glavica belog luka
so, biber, mešavina začina
10 kašika sojinog brašna
200 gr senfa
sok od 1 limuna



Priprema
1. Skuvati u ljusci, oljuštiti i iseckati kilogram krompira, posebno oprati pola kilograma šargarepe, četvrtinu kilograma graška. Ocediti od vode koja se mo¬e koristiti za neku čorbu.
2. Dodati seckane 23 crvene kisele paprike, 34 kisela krastavčića i sitno iseckanu glavicu belog luka, sve posoliti, pobiberiti, dodati vegetu, mirođiju.
3. Sve izmešati i dodati majonez pripremljen na ovaj način: 10 kašika sojinog brašna naliti hladnom vodom i napraviti masu kao za palačinke od koje se skuva kašica. U prohlađenu kašu dodati 200 g senfa, sok od 1 limuna, kašiku vegete i dobro umutiti. Ukrasiti po želji.

0 komentari :

Objavi komentar