Sastojci:
Uputstvo za pripremu:
Podloga od keksa: Istopiti maslac i promesati ga sa mlevenim keksom. Dodajte u to sok od jagoda tek toliko da se keks sjedini i masa poveze. U podmazan pleh okruglog oblika (najpogodniji je okrugli pleh koji se otvara sa strane), stavite pek papir i po njemu polako prstima razvucite podlogu od keksa.
- Fil za cizkejk: 900 g Ella svezeg sira (2 case od po 450g) umutite sa secerom u prahu, vanilom, kiselom pavlakom, jajima i na kraju brasnom. Kada se fil lepo sjedini prelijte njime podlogu od keksa i lepo izravnajte povrsinski deo torte. Zagrejte rernu na 130 stepeni i pecite tortu na toj temperaturi 2 sata.
- Kada se ispece cizkejk ostavite oko pola sata da odstoji na sobnoj temperatuti da fil malo splasne. Izvadite ga iz kalupa i obrnite. Potom zagrejte na tihoj vatri dzem od jagoda i u to ubacite sveze jagode. Prelijte peceni cizkejk sa toplim nadevom od jagoda. Voilà! Dobili ste pravi Njujorski cizkejk sa jagodicama.
0 komentari :
Objavi komentar