20. listopada 2014.

New York Cheesecake



Sastojci:

Količina:
- bevita mlevenog keksa300g
- maslaca100g
- soka od jagode100ml
- Ella svezeg sira900g
- secera u prahu250g
- kisele pavlake120g
- jaja5
- vanilinog secera1 kesica
- brasna30g
- dzema od jagode250g
- svezih jagoda200g

Uputstvo za pripremu:


Podloga od keksa: Istopiti maslac i promesati ga sa mlevenim keksom. Dodajte u to sok od jagoda tek toliko da se keks sjedini i masa poveze. U podmazan pleh okruglog oblika (najpogodniji je okrugli pleh koji se otvara sa strane), stavite pek papir i po njemu polako prstima razvucite podlogu od keksa.
  • Fil za cizkejk: 900 g Ella svezeg sira (2 case od po 450g) umutite sa secerom u prahu, vanilom, kiselom pavlakom, jajima i na kraju brasnom. Kada se fil lepo sjedini prelijte njime podlogu od keksa i lepo izravnajte povrsinski deo torte. Zagrejte rernu na 130 stepeni i pecite tortu na toj temperaturi 2 sata.
  • Kada se ispece cizkejk ostavite oko pola sata da odstoji na sobnoj temperatuti da fil malo splasne. Izvadite ga iz kalupa i obrnite. Potom zagrejte na tihoj vatri dzem od jagoda i u to ubacite sveze jagode. Prelijte peceni cizkejk sa toplim nadevom od jagoda. Voilà! Dobili ste pravi Njujorski cizkejk sa jagodicama. 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar