Podloga od keksa: Istopiti maslac i promesati ga sa mlevenim keksom. Dodajte u to sok od jagoda tek toliko da se keks sjedini i masa poveze. U podmazan pleh okruglog oblika (najpogodniji je okrugli pleh koji se otvara sa strane), stavite pek papir i po njemu polako prstima razvucite podlogu od keksa.
Fil za cizkejk: 900 g Ella svezeg sira (2 case od po 450g) umutite sa secerom u prahu, vanilom, kiselom pavlakom, jajima i na kraju brasnom. Kada se fil lepo sjedini prelijte njime podlogu od keksa i lepo izravnajte povrsinski deo torte. Zagrejte rernu na 130 stepeni i pecite tortu na toj temperaturi 2 sata.
Kada se ispece cizkejk ostavite oko pola sata da odstoji na sobnoj temperatuti da fil malo splasne. Izvadite ga iz kalupa i obrnite. Potom zagrejte na tihoj vatri dzem od jagoda i u to ubacite sveze jagode. Prelijte peceni cizkejk sa toplim nadevom od jagoda. Voilà! Dobili ste pravi Njujorski cizkejk sa jagodicama.
Ljetna torta
Tražite savršenu ljetnu tortu koja se ne peče i koja je prepuna svježeg i ukusnog voća? Na pravom ste mjestu jer za vas imamo fenomenalan recept.
Ova torta osvojiće sve ljubitelje voća i ljetnih deserata koji se ne peku…Read More
Torta od lješnika i kafe
Fenomenalan spoj mekanih i sočnih kora, sa bogatom kremom od lješnika i blagom aromom kafe sigurni smo da će zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Recept smo pronašli na Caketime blogu.
Potrebni sastojci:
Za bi…Read More
Neodoljiva čokoladno kafena torta
Sigurni smo da vam od samog naziva ove sjajne torte ide voda na usta, čokoladno-kafena sladoled torta zvuči jednostavno neodoljivo.
Ova fenomenalna torta za koju smo recept na pronašli na blogu pod nazivom Food52&…Read More
Slane tulumbe
Tulumbe smo navikli u onom svojstvenom slatkom izdanju. mi vam za danas donosimo recept u slanom ukusu :)
Sastojci:
Potrebno je:250 gr. brašna, ½ litre vode, šolja ulja, prašak za pecivo 4 jajeta, 1 kašičica soli…Read More
Sladoled torta sa rižinim pahuljicama
Evo jedne veoma jednostavne i ukusne poslastice koja će biti sjajna rođendanska torta za sve one koji slave rođendan ljeti. Riječ je o sladoled torti sa hrskavom koricom od rižinih pahuljica.
Pripremit' ćete je veoma brz…Read More
0 komentari :
Objavi komentar