20. listopada 2014.

Proteinski chia puding

a
Sastojci (za 1 porciju):


  • 2 velike žlice chia sjemenki
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 dcl vode
  • cca 40 g wheya (sirutke u prahu), okus po izboru (ja izabrah čokoladu)
Evo jedna proteinska ideja naročito za one koji marljivo treniraju i/ili one koji skidaju šlaufove, love handles i ine masne naslage.
U svakom slučaju, zakon je. Bez dvojbe, najbolje što sam si napravila u zadnje vrijeme, a da ne ide u bokove. Super tekstura, super fino i super zdravo. Da ja sad ne pametujem, ima po netu pregršt članaka s benefitima chia sjemenki.
Oni koji misle da je prerađena i aromatizirana sirutka u prahu zlo i naopako ili da su te gigantske kante s natpisima ispunjene nečim radioaktivnim od čega će sutradan imati miške k’o Švarci u najboljim danima (btw, nećete), mogu umjesto wheya napraviti voćni smoothie i u njega dodati adekvatnu količinu chia sjemenki (računajte si – 1 velika žlica chia sjemenki na 1 dcl smoothieja) ili pak napraviti neku ovakvu varijantu kao što je Anja. Igrajte se s okusima, a chia će obaviti ostatak posla.
b
Dakle. Ja si uvijek slažem shake tako da kombiniram hladno mlijeko i vruću vodu. Također, whey, mlijeko i vodu uvijek miješam u blenderu. Zašto? Zato jer mi se tako pokazalo najfinijim – whey se dobro otopi, sve se dobro pomiješa i lijepo zapjeni. Ako vi preferirate samo jedno ili drugo ili pak koristite neke zamjene za mlijeko, go for it.
Stavite u zdjelicu 2 velike žlice chia sjemenki. Ja sam svoje dobila u Malinci. (Hvala curama!) U blenderu izmiksajte whey, mlijeko i vodu, a zatim prelijte preko sjemenki. Dobro promiješajte. I tako još nekoliko puta u idućih 30 min. Onako, iz zgloba, kao kad mutite jaja. Naime, sjemenke imaju tendenciju prilijepiti se jedna uz drugu, a mi ih želimo razdvojiti kako bi svaka pojedina sjemenka upila makismalnu količinu tekućine.


Stavite u frižider i pustite da tamo stoji barem 3h. Najbolje je da odstoji tijekom noći. Tako je najbolje i za vas jer nećete doći u napast da pojedete puding prije nego što zaista postane kao puding.
I tako si ja sad svaku večer revno pripremam chiu to go sutradan za posao.
Preuzeto sa:

Related Posts:

  • Gotovo dok kažeš keks-15 načina kako ubrzati kuhanje Poznati autor kuharica Mark Bittman otkrio je učinkovite načine kako ubrzati proces kuhanja, tako da nemate izgovor da ne stignete kuhati. 1. Počnite s grijanjem. Prije nego počnete bilo što drugo uključite … Read More
  • Kocke sa borovnicama gotove u sekundi Za sve one koji ne smiju jesti gluten imamo sjajan recept za neobične kocke sa borovnicama. Ukusne, slatke i poprilično lake za napraviti. Obradujte nekoga. Ove ukusne kocke sa borovnicama su pogodne za vegane, v… Read More
  • Ukusno i fino kinder tortino Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje. Tijesto: Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Bjelanjke zajedno s malo soli … Read More
  • Neodoljivo kremasti kolač od vanile i malina Možda će vam se priprema ovog kolača učiniti pomalo komplikovanom, ali vjerujte nam na riječ svaki minut i svaka kap znoja utrošena u pripremu ovog kolača se i te kako isplati. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
  • Tvrdi čokoladni preljev od samo dva sastojka Mnogima od nas najbolji dio sladoleda je stvrdnuta čokolada tj. preljev koji obavija sladoled. Iako možete kupiti sam preljev, ne znate kako postići da se stvrdne? Nastavite čitati... (adsbygoogle = window.adsby… Read More

0 komentari :

Objavi komentar