25. kolovoza 2014.

Tvrdi čokoladni preljev od samo dva sastojka

Tvrdi čokoladni preljev od samo dva sastojka

Mnogima od nas najbolji dio sladoleda je stvrdnuta čokolada tj. preljev koji obavija sladoled. Iako možete kupiti sam preljev, ne znate kako postići da se stvrdne? Nastavite čitati...




Sastojci
 2 šalice sitno usitnjene čokolade
 1/4 šalice rafiniranog kokosovog ulja

Ako niste ljubitelj rastopljene čokolade ili običnog čokoladnog preljeva kojeg možete kupiti, napravite sami ovaj preljev.

Prvo stavite čokoladu i ulje od kokosa u posudicu ili zdjelicu koju smijete podgrijati u mikrovalnoj pećnici.

Podgrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se sastav u potpunosti ne otopi.

Prelijte preko sladoleda i gledajte kako nastaje čarolija (pričekajte bar 30 sekundi prije nego krenete u napad), a znat ćete da se preljev dovoljno stvrdnuo kad izgubi sjajnu boju i postane mat.

Izvor: epicurious.com

Related Posts:

  • Šeherzada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci  600g turskog keksa sa punjenjem 1,5 litra mleka 1,5 margarin 250g šećera u prahu 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka … Read More
  • Domaći munchmallow sa kokosom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako vi spadate u grupu oni kojima je mančmelou mali slatki grijeh, onda morate isprobati ovaj recept za domaću verziju.  I to sa kokosom. Osno… Read More
  • Tiramisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 4 žumanca 150 g šećera 500 g Mascarpone sira 500 ml slatke pavlake oko 300 g piškota 250 ml jake, kuvane, kafe 50 ml slatkog Marsala vina Priprema (… Read More
  • Kolač sa kruškama i džemom od kajsija (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); U 100 g ploda kruške ima do 60 kcal, od toga najviše ugljenih hidrata, i to fruktoze, zbog čega se ne isključuje iz jelovnika dijabetičara. Mogu je koristiti i os… Read More
  • Fini kolac sa makom,sirom i cokoladom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Testo 200 gr maslaca ( margarina ) 500 gr brasna 200 gr secera 1/2 praska za pecivo ( vrecica od 13 gr ) 1 jaje Nadjev od Maka 500 gr mlevenog maka 50… Read More

0 komentari :

Objavi komentar