25. kolovoza 2014.

Tvrdi čokoladni preljev od samo dva sastojka

Tvrdi čokoladni preljev od samo dva sastojka

Mnogima od nas najbolji dio sladoleda je stvrdnuta čokolada tj. preljev koji obavija sladoled. Iako možete kupiti sam preljev, ne znate kako postići da se stvrdne? Nastavite čitati...




Sastojci
 2 šalice sitno usitnjene čokolade
 1/4 šalice rafiniranog kokosovog ulja

Ako niste ljubitelj rastopljene čokolade ili običnog čokoladnog preljeva kojeg možete kupiti, napravite sami ovaj preljev.

Prvo stavite čokoladu i ulje od kokosa u posudicu ili zdjelicu koju smijete podgrijati u mikrovalnoj pećnici.

Podgrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se sastav u potpunosti ne otopi.

Prelijte preko sladoleda i gledajte kako nastaje čarolija (pričekajte bar 30 sekundi prije nego krenete u napad), a znat ćete da se preljev dovoljno stvrdnuo kad izgubi sjajnu boju i postane mat.

Izvor: epicurious.com

Related Posts:

  • Fenomenalna torta od sira i krušaka Na Foodista blogu pronašli smo recept koji je objavljen u kuharici Southern Italian Desserts čija je autorka Rosetta Constantino. Ona u ovoj sjajnoj knjizi istražuje slatka jela juga Italije, a među sladoledi… Read More
  • Najbolja kombinacija čokolade i banane   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Teško da tko može odoljeti kombinaciji čokolade i banane, a još ako se radi o desertu koji nije potrebno peći, sreći nema kraja. Fina čokolada stopl… Read More
  • Krempita Divna krema od vanile između dva tanka i hrskava sloja lisnatog tijesta, a sve obilno posuto šećerom u prahu. Svi znamo da je riječ o krempitama, jednom od omiljenih kolača većine klinaca.  Na Poljskom blogu … Read More
  • TIRAMISU CHEESECAKE Autorica popularnog bloga Domaćica spojila je dva omiljena kolača u jedan i dobila vrlo zanimljivu tortu, prikladnu i za najsvečanije trenutke. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastav:… Read More
  • Čokoladna pavlova s jagodama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čokoladne beze kore: - 6 bjelanjaka - 250gr šećera - 1 žličica bijelog octa - 1 žličica gustina - 4 žličice gorkog kakaa Priprema: 1. Zagrijte pećnicu na 150 … Read More

0 komentari :

Objavi komentar