28. veljače 2015.

Kraš ekspres kolač

kraš ekspres kolač
  • TIJESTO:
  • 30 dkg brašna
  • 2 žlice Kraš ekspresa
  • 2 jaja
  • 15 dkg margarina
  • 3 žlice šećera
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • malo mlijeka
  • BISKVIT:
  • 4 bjelanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica ulja
  • pola žličice praška za pecivo
  • KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 10 žlica gustina
  • 25 dkg margarina
  • 2 žlice Kraš ekspresa
  • 10 dkg šećera u prahu

Eto da još malo isprobamo pokoji novi recept za kolač. Kraš ekspres kolač dobar je za one koji vole manje slatke kolače. Pošto se mom mužu jelo nešto slatko, nakon što je uzeo moje recepte sistemom eci–peci–pec došao je i ovaj recept na red,

tako da je bilo zanimljivo isprobati nešto novo.

PRIPREMA TIJESTA :
1. U brašnu pomiješanom sa sodom bikarbonom razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i Kraš ekspres, te dolijevajući mlijeko izraditi tijesto.

tijesto sa margarinom






 

2. Ostaviti pola sata na hladnom.
3. Na preokrenutoj strani lima izvaljati tijesto na masnom papiru, a da si olakšate i gore stavite masni papir da se ne lijepi za oklagiju.

izvrnuta tepsija







4. Ispeći dvije kore.

pečeno tijesto







PRIPREMA BISKVITA:
1. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.

bijeli biskvit







2. Postupno dodavati šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ulje.
3. Ispeći biskvit u veličini kora.

biskvit-od-bjalanjaka






PRIPREMA KREME:
1. Gustin razmutiti s malo mlijeka.
2. Ukuhati u preostalom mlijeku.
3. U ohlađeno dodati margarin pjenasto izrađen

sa šećerom i Kraš ekspresom.

kraš krema






 

4. Malo kreme odvojiti za ukrašavanje.
POSTUPAK SLAGANJA:
1. Tijesto premazati polovicom pripremljene kreme.

prva krema







2. Na kremu položiti biskvit, premazati ga ostatkom kreme.
3. Prekriti tijestom, a povšinu ukrasiti odvojenim dijelom kreme i posipati Kraš ekspresom ili naribanom čokoladom.

kraš poslastica

0 komentari :

Objavi komentar