- TIJESTO:
- 30 dkg brašna
- 2 žlice Kraš ekspresa
- 2 jaja
- 15 dkg margarina
- 3 žlice šećera
- 1 mala žlica sode bikarbone
- malo mlijeka
- BISKVIT:
- 4 bjelanjka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žlica ulja
- pola žličice praška za pecivo
- KREMA:
- 1 l mlijeka
- 10 žlica gustina
- 25 dkg margarina
- 2 žlice Kraš ekspresa
- 10 dkg šećera u prahu
-
tako da je bilo zanimljivo isprobati nešto novo.
PRIPREMA TIJESTA :
1. U brašnu pomiješanom sa sodom bikarbonom razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i Kraš ekspres, te dolijevajući mlijeko izraditi tijesto.
2. Ostaviti pola sata na hladnom.
3. Na preokrenutoj strani lima izvaljati tijesto na masnom papiru, a da si olakšate i gore stavite masni papir da se ne lijepi za oklagiju.
4. Ispeći dvije kore.
PRIPREMA BISKVITA:
1. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
2. Postupno dodavati šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ulje.
3. Ispeći biskvit u veličini kora.
PRIPREMA KREME:
1. Gustin razmutiti s malo mlijeka.
2. Ukuhati u preostalom mlijeku.
3. U ohlađeno dodati margarin pjenasto izrađen
sa šećerom i Kraš ekspresom.
4. Malo kreme odvojiti za ukrašavanje.
POSTUPAK SLAGANJA:
1. Tijesto premazati polovicom pripremljene kreme.
2. Na kremu položiti biskvit, premazati ga ostatkom kreme.
3. Prekriti tijestom, a povšinu ukrasiti odvojenim dijelom kreme i posipati Kraš ekspresom ili naribanom čokoladom.
0 komentari :
Objavi komentar