Sastojci i priprema: Ovaj kolac je fantastican, kremast, socan dok sam ga pekla celom
kucom i dvoristem se sirio
miris cimeta koji ja obozavam. Jos prosle
godine sam ga prepisala u svesku, a receptic je od lynde sa Kulinarike…. Biskvit:
4 jaja
200 grama brašna
180 grama rastopljenog margarina
150 grama šećera
2 vanili šećera
2 kasicice praška za pecivo
2 kasike kakaa
3 jabuke
3 kasike soka od limuna
Krema:
2 pudinga od vanile
700 ml mleka
6 kasika šećera
1/2 kasicice cimeta
Priprema: Jabuke izrežite na kockice pa ih pospite limunovim sokom i kasikom šećera.
Penasto mikserom izmiksajte jaja sa
šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.
Podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kasike mleka.
U podmazanu tepsiju veličine 20×30 cm stavite prvo žuti deo.
Jabuke rasporedite po žutom biskvitu.
Puding koji ste skuvali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
Po pudingu rasporedite crni deo i pecite na 170 stepeni oko 40 min. KOLAC NEMORATE PRELIVATI COKOLADNOM GLAZUROM A NI SECEROM U PRAHU I OVAKO DELUJE JAKO ZANIMLJIVO. Prijatno!
Banana bomba
Sastojci za koru:
4 jaja
4 kasike secra
3 kasike prezle
3 kasike gustina
2 kasike kakaa
malo praska za pecivo
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Fil:
500 ml. mlijeka
7 kasika secera…Read More
Kolač od pomorandže
Pomorandža
se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog
ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok.
Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada…Read More
Napolitanka torta
Sastojci i priprema:
Ovo je zaista fantastična, kremasta torta koja pre svega jako, jako
brzo se pravi a ukus je mmmmmmm…..Ovu torticu kada sam završila i
stavila u frižider samo je jedno 3 h odstojala i vec sam ju …Read More
Beze torta od kafe
Prilikom pravljenja puslica najvažnije je
da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od
svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi
računa o tome da ni najmanja količina…Read More
Snikers torta
Bela
čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo
kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme
poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i
lako može…Read More
0 komentari :
Objavi komentar