2. veljače 2015.

Fish tacos

Fisc Tacos Fish TacosSastojci:


  • tortilje
  • riblji fileti
  • kupus
  • 1 mrkva
  • so,biber,origano i maslinovo ulje
  • 2-3 kasike kisele pavlake (sour cream)
  • 1 kasika majoneze
  • 1 kasika soka od limuna
Priprema:
Riblje filete pospite sa malo soli, bibera i origana.
Pospite maslinovim uljem i lagano izmjesajte.
Tavu zagrijat, nemorate je mastit i na vrucu tavu stavljat filete.
Uprzit sa obe strane i sklonit iz tave.
Ja sam filete sjekla na trakice oko 2 prsta sirine.
Pomjesajte pavlaku, majonezu i sok od limuna.
Izrendajte kupus i mrkvu, dodajte malo soli i maslinovog ulja pa izmjesajte.
Tortilje mazite mjesavinom

pavlake i majoneze.

Rasporedite kupus i stavite komad ribe.
Primotajte ili zamotajte kao palacinku, mozete se odma i posluzit.
Prijatno!

Related Posts:

  • Baklava sa pistacima i orasima Sastojci: pakovanje jufke (kore za baklava) 200 gr. pistacija 200 gr. oraha 100 gr. putera malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Agda: 3 case secera 3 ipo case vode Priprema: Otopite … Read More
  • Rolat od kackavalja Sastojci: 500 gr kackavalja u komadu 2oo gr praske sunke 2 sargarepe 150 gr omeksalog maslaca 1 kasika senfa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); biber i malo soli 3 jaja 3 seckana kisela krastavca … Read More
  • Trokutići sa špinatom Sastojci za tijesto: 350 gr. brasna malo soli 100 gr. putera 1 jaje 6 kasika mlijeka Sastojci za fil: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasika putera 1 glavica luka 2-3 cena bijelog luka 1 p… Read More
  • Susam keksici Sastojci: 4 kasike secera u prahu 150 gr. putera 1 jaje sok od jedne narandze 250 gr. brasna pola praska za pecivo krupnije mljeveni bademi ili pistaci susam Priprema: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])… Read More
  • Salmon sendvic Sastojci: 1 konzerva salmon (lososa) oko 400 gr. 1 jaje 1 glavica luka pola zelene paprika 3 kasike prezle (krusni mrvica) 1 kasika soka od limuna malo korice limuna so i biber malo ruzmarina malo mljevene paprika ulje za … Read More

0 komentari :

Objavi komentar