2. veljače 2015.

Baklava sa grizom

Baklava sa grizom Baklava sa grizomSastojci:
  • 500 gr tankih kora
  • mere za ovu baklavu su case 0,2 l
  • 2 case jogurta
  • 2 case ulja
  • 2 case secera
  • 2 case psenicnog griza
  • 1 prasak za pecivo
  • 5 jaja
Sastojci za serbet:
  • 400 gr secera
  • 400 ml vode


Priprema:
Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati

da baklava upije serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe.

Prijatno!

Related Posts:

  • Čokoladni desert sa malinama Sastojci 200 g čokolade100 g smrznutih ili svežih malina500 g grčkog jogurta3 kašike meda (adsbygo… Read More
  • Domaći kakao krem Sastojci 1,5 dl mleka200-300 g šećera200 g margarina200 g mleka u prahu100 g čokoladekesica vanilin šećer… Read More
  • Američka pita s jabukama i narandžom Jabuke, narandže, muskatni oraščić i fino testo… savršena kombinacija, kojoj se ne može odoleti. To je američka pita s malim modifikacijama, koje doprinose još lepšem mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalni recept. … Read More
  • Panirana marinirana piletina Ovo je vrlo zanimljiv recept za pripremu belog pilećeg mesa.  Na ovaj način panirana marinirana piletina  je veoma ukusna, aromatična,  mekana i umotana u hrskavi omotač. Priprema  U dublji s… Read More
  • Mus od kafe Sastojci 70 g čokolade za kuvanje4 kašike vruće, jake kafe3 sveža jajeta85 g šećera350 ml slatke pav… Read More

0 komentari :

Objavi komentar