2. veljače 2015.

Baklava sa grizom

Baklava sa grizom Baklava sa grizomSastojci:
  • 500 gr tankih kora
  • mere za ovu baklavu su case 0,2 l
  • 2 case jogurta
  • 2 case ulja
  • 2 case secera
  • 2 case psenicnog griza
  • 1 prasak za pecivo
  • 5 jaja
Sastojci za serbet:
  • 400 gr secera
  • 400 ml vode


Priprema:
Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati

da baklava upije serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe.

Prijatno!

Related Posts:

  • Dijetalna pizza Tijesto: malo brasna malo soli 1-2 kasike suhog kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kasike maslinovog ulja malo mlake vode Fil: 1 patlidzan 1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svjeza p… Read More
  • Punjene pogačice Testo: 1 kg brašna tip 400 1/2 l mleka 2 dcl ulja 1 kocka svježeg kvasca 1 kasicica šećera 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kasicice soli 1 prašak za pecivo 1 jaje za premazivanje Fil za… Read More
  • Pohovane palacinke Sastojci za tijesto: 3 jaja 300 gr brašna 1 čaša jogurta 2 dcl 2 dcl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mineralne vode sol i malo vegete 1 dcl ulja Nadjev: 350 gr mljevene junetine 1 veća kapula… Read More
  • Slano pecivo Sastojci za testo: šolja mleka (od bele kafe) 2 kašičice šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašičice soli kockica kvasca 2 jaja 1 kg brašna 1.5 margarin/maslac Priprema: Odvojiti malo b… Read More
  • Tigar kolac Sastojci za koru: 6 jaja 6 kasika secera 6 kasiak ulja pola praska za pecivo 6 kasika brasna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil: 700 ml mlijeka 9 kasika secera 1 kesica vanilin secera 2 kes… Read More

0 komentari :

Objavi komentar