Priprema: Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila
i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati
sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad
provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim
serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati
da baklava upije
serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe. Prijatno!
Posni karamel keks kolač
Sastojci:
1 kesa “Zlatni
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
pek” petit keksa
300 g šećera
9 dl vode
3 pudinga od karamela
1 margarin posni Dijavit
8 kaši…Read More
Posne punjene pivarice
,
Sastojci za testo:
2 dcl piva
2 dcl ulja
100 gr griza
500 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
100 gr suvog groždja
2 kašike ruma
100 gr mlevenih oraha
2 kašuke džema od …Read More
Torta sa piškotama i kremom
Sastojci i priprema:
Još jedna odlična torta koju nije mnogo teško napraviti ali ćete dugo uživati u njoj.
Sastojci:
300 grama
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || …Read More
Čoko plazma torta
Sastojci za kore:
10 jaja
10 kasika secera
8 kasika orasa
4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kasike brasna
1 prasak za pecivo
za prelivanje kora 500 ml cokoladnog ml…Read More
Puslica torta sa višnjama
Sastojci:
100 gr puslica
3oo gr čokolade
80 gr margarina
50 gr šećera
0,5 dl vode
2 kašike gustina
600 gr višnje bez košpice
3 žumanjka
3
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push…Read More
0 komentari :
Objavi komentar