2. veljače 2015.

Baklava sa grizom

Baklava sa grizom Baklava sa grizomSastojci:
  • 500 gr tankih kora
  • mere za ovu baklavu su case 0,2 l
  • 2 case jogurta
  • 2 case ulja
  • 2 case secera
  • 2 case psenicnog griza
  • 1 prasak za pecivo
  • 5 jaja
Sastojci za serbet:
  • 400 gr secera
  • 400 ml vode


Priprema:
Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati

da baklava upije serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar