Priprema: Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila
i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati
sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad
provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim
serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati
da baklava upije
serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe. Prijatno!
Domaći kakao krem
Sastojci
1,5 dl mleka200-300 g šećera200 g margarina200 g mleka u prahu100 g čokoladekesica vanilin šećer…Read More
Američka pita s jabukama i narandžom
Jabuke, narandže, muskatni oraščić i fino testo… savršena
kombinacija, kojoj se ne može odoleti. To je američka pita s malim
modifikacijama, koje doprinose još lepšem mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalni recept.
…Read More
Panirana marinirana piletina
Ovo je vrlo zanimljiv recept za pripremu belog pilećeg mesa. Na ovaj način panirana marinirana piletina je veoma ukusna, aromatična, mekana i umotana u hrskavi omotač.
Priprema
U dublji s…Read More
Mus od kafe
Sastojci
70 g čokolade za kuvanje4 kašike vruće, jake kafe3 sveža jajeta85 g šećera350 ml slatke pav…Read More
0 komentari :
Objavi komentar