- 500 gr tankih kora
- mere za ovu baklavu su case 0,2 l
- 2 case jogurta
- 2 case ulja
- 2 case secera
- 2 case psenicnog griza
- 1 prasak za pecivo
- 5 jaja
- 400 gr secera
- 400 ml vode
Priprema:
Jaja umutiti, dodati prasak za pecivo secer, ulje, griz i jogurt.
Sve fino sjedniiti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore preko kora, staviti fila i sve tako dok se ne potrose i kore i fil. Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom staviti na 180 stepeni i peci oko 50 minuta.
Dok se baklava pece skuvati serbe. U serpu staviti vodu i secer. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim serbetom preliti prohladjenu baklavu. Ostaviti par sati
da baklava upije serbet pa je posluziti uz solju dobre crne kafe.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar