10. veljače 2015.

Baklava sa pistacima i orasima

Baklabva sa pistacima i orasima Baklava sa pistacima i orasimaSastojci:
  • pakovanje jufke (kore za baklava)
  • 200 gr. pistacija
  • 200 gr. oraha
  • 100 gr. putera
  • malo ulja


Agda:
  • 3 case secera
  • 3 ipo case vode
Priprema:
Otopite puter, pomjesajte sa uljem.
Orahe i pistace pomjesajte i sameljite.
Jedan list jufke stavite u tepsiju i poprskajte masnocom.
Drugi list stavite u tepsiju i posipte orasima i pistacima.
I tako do kraja jedan list masnocom, drugi orasima.
Pecite na 350F-180C mozete jos malo smanjit temperaturu tokom pecenja da se baklava fino ispece.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i

rohladite.

Gotovu baklavu zalijte prohladjenom agdom.
Prohladite na sobnoj temperaturi pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Prijatno!

Related Posts:

  • Punjeni vijenac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako pripremate posebnu zabavu onda obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama   koje većina voli. Tu je salama, paprika, si… Read More
  • Ljubičasti mus kolač od borovnica Ovo je prava dama među kolačima. Kada poželite da napravite nešto zaista posebno, elegentno i ukusno birajte ovaj mus kolač. Mekan, izdašan, lepog izgleda i fenomenalnog ukusa – mus kolač od borovnica predlažemo za po… Read More
  • Pina Colada sladoled kolač Ovo je jedna od onih slastica čije vas ime na prvu mami. Iako možda ne izgleda u potpunosti osvežavajuće, čulo ukusa će vam odgovoriti drugačije. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovaj kolač je… Read More
  • Londonske štanglice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za testo: 6 žumanaca 110 gr. kristal šećera 110 gr. maslaca ili margarina 150 gr. oštrog brašna Za premaz: 150 gr. pikantne marmelade Nadev: 6… Read More
  • Markiza torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torta naziva Markiza je desert koji potiče iz Rusije i tamo je nezaobilazan deo slavlja i bogatih trpeza. Sastoji se od tankih kora, ukusnog nadeva dulce de leche,… Read More

0 komentari :

Objavi komentar