10. veljače 2015.

Baklava sa pistacima i orasima

Baklabva sa pistacima i orasima Baklava sa pistacima i orasimaSastojci:
  • pakovanje jufke (kore za baklava)
  • 200 gr. pistacija
  • 200 gr. oraha
  • 100 gr. putera
  • malo ulja


Agda:
  • 3 case secera
  • 3 ipo case vode
Priprema:
Otopite puter, pomjesajte sa uljem.
Orahe i pistace pomjesajte i sameljite.
Jedan list jufke stavite u tepsiju i poprskajte masnocom.
Drugi list stavite u tepsiju i posipte orasima i pistacima.
I tako do kraja jedan list masnocom, drugi orasima.
Pecite na 350F-180C mozete jos malo smanjit temperaturu tokom pecenja da se baklava fino ispece.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i

rohladite.

Gotovu baklavu zalijte prohladjenom agdom.
Prohladite na sobnoj temperaturi pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Prijatno!

Related Posts:

  • Rolana baklava Sastojci i priprema: U stvari ja neznam kako joj je pravi naziv, znam da je prave u Turskoj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pa neka bude ovako Rolana baklava… Sast… Read More
  • Ne bacajte koru od lubenice - ima izuzetna lekovita svojstva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); bacajte_koru_od_lubenice.jpg" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;" / I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaus… Read More
  • Hrskavi kolač s bademima Klikni za uvećanje Sastojci Za testo: 500 g brašnakockica kvasca90 g šećera200 ml mlakog mleka100 g mekanog maslacamalo solirendana kora neprskanog limunajaje  … Read More
  • Brzo i lako: 3 napitka za ekspresno rashlađivanje Napitak od jogurta i vode Spoj vode i jogurta poznat pod imenom lassi tradicionalno je piće Indije, zahvaljujući probiotičkim bakterijama dobar je za probavu a uz nekoliko sočnih komadića voća po… Read More
  • Kolač od borovnica Sastojci za tijesto: 250 g oštrog brašna 120 g maslaca 120 g šećera u prahu 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); vanilija šećer 1 kašičica praška za pecivo 2 jaja … Read More

0 komentari :

Objavi komentar