Sastojci:
- pakovanje jufke (kore za baklava)
- 200 gr. pistacija
- 200 gr. oraha
- 100 gr. putera
- malo ulja
Agda:
- 3 case secera
- 3 ipo case vode
Priprema:
Otopite puter, pomjesajte sa uljem.
Orahe i pistace pomjesajte i sameljite.
Jedan list jufke stavite u tepsiju i poprskajte masnocom.
Drugi list stavite u tepsiju i posipte orasima i pistacima.
I tako do kraja jedan list masnocom, drugi orasima.
Pecite na 350F-180C mozete jos malo smanjit temperaturu tokom pecenja da se baklava fino ispece.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i
rohladite.
Gotovu baklavu zalijte prohladjenom agdom.
Prohladite na sobnoj temperaturi pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Prijatno!
Related Posts:
Punjeni vijenac
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ako pripremate posebnu zabavu onda
obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama
koje
većina voli. Tu je salama, paprika, si… Read More
Ljubičasti mus kolač od borovnica
Ovo je prava dama među kolačima. Kada poželite da napravite nešto zaista posebno, elegentno i ukusno birajte ovaj mus kolač.
Mekan, izdašan, lepog izgleda i
fenomenalnog ukusa – mus kolač od borovnica predlažemo za po… Read More
Pina Colada sladoled kolač
Ovo je jedna od onih slastica čije vas ime
na prvu mami. Iako možda ne izgleda u potpunosti osvežavajuće, čulo
ukusa će vam odgovoriti drugačije.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ovaj kolač je… Read More
Londonske štanglice
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci za testo:
6 žumanaca
110 gr. kristal šećera
110 gr. maslaca ili margarina
150 gr. oštrog brašna
Za premaz:
150 gr. pikantne marmelade
Nadev:
6… Read More
Markiza torta
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Torta naziva Markiza je desert koji potiče
iz Rusije i tamo je nezaobilazan deo slavlja i bogatih trpeza. Sastoji
se od tankih kora, ukusnog nadeva dulce de leche,… Read More
0 komentari :
Objavi komentar