10. veljače 2015.

Baklava sa pistacima i orasima

Baklabva sa pistacima i orasima Baklava sa pistacima i orasimaSastojci:
  • pakovanje jufke (kore za baklava)
  • 200 gr. pistacija
  • 200 gr. oraha
  • 100 gr. putera
  • malo ulja


Agda:
  • 3 case secera
  • 3 ipo case vode
Priprema:
Otopite puter, pomjesajte sa uljem.
Orahe i pistace pomjesajte i sameljite.
Jedan list jufke stavite u tepsiju i poprskajte masnocom.
Drugi list stavite u tepsiju i posipte orasima i pistacima.
I tako do kraja jedan list masnocom, drugi orasima.
Pecite na 350F-180C mozete jos malo smanjit temperaturu tokom pecenja da se baklava fino ispece.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i

rohladite.

Gotovu baklavu zalijte prohladjenom agdom.
Prohladite na sobnoj temperaturi pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar