Sastojci:
- pakovanje jufke (kore za baklava)
- 200 gr. pistacija
- 200 gr. oraha
- 100 gr. putera
- malo ulja
Agda:
- 3 case secera
- 3 ipo case vode
Priprema:
Otopite puter, pomjesajte sa uljem.
Orahe i pistace pomjesajte i sameljite.
Jedan list jufke stavite u tepsiju i poprskajte masnocom.
Drugi list stavite u tepsiju i posipte orasima i pistacima.
I tako do kraja jedan list masnocom, drugi orasima.
Pecite na 350F-180C mozete jos malo smanjit temperaturu tokom pecenja da se baklava fino ispece.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i
rohladite.
Gotovu baklavu zalijte prohladjenom agdom.
Prohladite na sobnoj temperaturi pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Prijatno!
Related Posts:
Rolana baklava
Sastojci i priprema:
U stvari ja neznam kako joj je pravi naziv, znam da je prave u Turskoj
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
pa neka bude ovako Rolana baklava…
Sast… Read More
Ne bacajte koru od lubenice - ima izuzetna lekovita svojstva
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
bacajte_koru_od_lubenice.jpg" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;" /
I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaus… Read More
Hrskavi kolač s bademima
Klikni za uvećanje
Sastojci
Za testo:
500 g brašnakockica kvasca90 g šećera200 ml mlakog mleka100 g mekanog maslacamalo solirendana kora neprskanog limunajaje
… Read More
Brzo i lako: 3 napitka za ekspresno rashlađivanje
Napitak od jogurta i vode
Spoj vode i jogurta poznat pod imenom lassi tradicionalno je piće Indije, zahvaljujući probiotičkim bakterijama dobar je za probavu a uz nekoliko sočnih komadića voća po… Read More
Kolač od borovnica
Sastojci za tijesto:
250 g oštrog brašna
120 g maslaca
120 g šećera u prahu
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
vanilija šećer
1 kašičica praška za pecivo
2 jaja
… Read More
0 komentari :
Objavi komentar