9. veljače 2015.

Trokutići sa špinatom

trokutici1 Trokutići sa špinatomSastojci za tijesto:
  • 350 gr. brasna
  • malo soli
  • 100 gr. putera
  • 1 jaje
  • 6 kasika mlijeka
Sastojci za fil:


  • 1 kasika putera
  • 1 glavica luka
  • 2-3 cena bijelog luka
  • 1 paprika(manja)
  • 100 gr. gljiva
  • 100 gr. spinata
  • so,vegeta,biber i malo mljevene paprike
  • 1 kasika parmezana
Premazivanje:
  • 1 jaje
Priprema:
Sve navedene sastojke za tijesto stavit u posudu i zamjesit.
Oblikovat u loptu pa zamotat u celofan ili vrecicu i stavit u frizider da stoji dok fil nebude gotov.
U tavu stavit puter da se otopi.
Oba luka isjeckat na kockice i proprzit na puteru.
Isjec papriku na kockice i dodat u tavu.
Dodat gljive sjecene na listice i spinat sitno sjeckan.
Dodat zacine pa przit dok povrce ne omeksa.
Kad je sve gotovo, sklonit sa peci, dodat parmezan, promjesat i pustit da se malo hladne.
Tijesto razvit i isjec na 9 kocki.
Na svaku kocku stavit fil i spojit coskove da dobijete trokutice.
Redat

na pouljenu tepsiju, izmutit jaje i svaki trokutic namazat.

Ako hocete mozete posut susamom, pa pecite u zagrijanoj peci na 200 C.
Kad su trokutici dobili boju sklonite ih iz peci i prekrite vlaznom krpom.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar