Priprema: Umutit jaja dodat sve ostale sastojke, dobro izmiksat i stavit da se pece na 180 C. Dok se kolac pece izmutit secer i vodu (ne kuhat). Vruc kolac zalit hladnom agdom. Pustit da odstoji koji minut vani, pa stavit u frizider da se hladi.
Kraljevska piletina u krem sosu
Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu.
Recept su podijelili na blogu Justgetoffyourbuttandbake. Priprema je sasvim jednostavna. Ovaj ručak nij…Read More
Sutlijaš sa kajsijama
Način pripreme
Rižu staviti u tričetvrt litre mleka, dodati soli, šećera, sok od limuna i kuhati na blagoj temperaturi oko 30 minuta, dok riža ne omekša.Ostatak mlijeka dodavati tokom kuhanja.Skuhanu rižu ostav…Read More
Tragom zaboravljenih bajramskih jela
Ramazanski bajram, najveći muslimanski praznik, obično se slavi tri dana. Karakteriše ga raznolika trpeza - nagrada za cijeli mjesec odricanja svih vjernika koji su postom nastojali približiti se Bogu i suosjećati sa siro…Read More
Čaj a la Martinique
U čajnik staviti jasmin i vaniliju.Preliti litrom kipuće vode, poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta.Zatim dodati u svaku šoljicu šećer i rum prema ukusu.Ljeti se ovaj čaj uslužuje rashlađen s ledom.
Sastojc…Read More
Almin hljeb
Način pripreme
Tijesto zakuhat i ostaviti na toplo mjesto da nadođe.Poslije tijesto razdijeliti na četiri loptice i svaku lopticu razviti oklagijom debljine nekih 1/2cm ili tanje.Zatim razvijenu jufku rolovat, al\' poč…Read More
0 komentari :
Objavi komentar